maandag 7 maart 2016

Traktatie ideeën voor de peuterspeelzaal

Het komt nu toch wel dichtbij. Over vier dagen wordt mijn jongste zoontje 3 jaar, en volgende week mag hij dus voor het eerst trakteren op de peuterspeelzaal.

De afgelopen tijd heb ik wel af en toe gedacht: ik moet eens een leuke traktatie opzoeken. Om het vervolgens meteen weer te vergeten. Vanmiddag stond ik in de supermarkt bij de tijdschriften te neuzen. Bíjna had ik er eentje meegenomen, omdat er bijlage met traktatie-ideeën bij zat. Maar ik bedacht me op dat moment dat ik 4 euro voor een beetje inspiratie toch wel veel vond. Ik liet het tijdschrift staan, en ben thuis op Pinterest gaan zoeken.

Want pinterest staat bómvol met leuke ideeën. Waarvan er toch heel veel ook wel een erg roze prinsessen thema hebben. Vind ik toch niet zo leuk voor mijn stoere ventje.

Hier een korte foto impressie van een aantal leuke, stoere jongenstraktaties. Ik heb deze keer eens niet gelet of de traktaties gezond zijn, want dat doen de andere ouders op de peuterspeelzaal van B ook nauwelijks.

Traktatie Olaf voor op peuterspeelzaal. Zelf witte zakjes gemaakt, gezicht van Olaf er op tekenen en vullen met wat je wilt. Ik heb er een mandarijn, kleine lolly en een snoepje ingedaan.:
Gevulde Olaf zakjes.
 
 
Gezonde traktatie eierkoek piratenbootjes Snij de eierkoek doormidden en plak samen met nutella. Snij een schuin randje van de onderkant om hem goed te laten staan. Lijm de rozijntjes vast met een beetje poedersuiker dat aangelengd is met wat water. De vlag maak je van karton. Het doodshoofdje van papier, de ogen erop getekend met zwarte stift. Op een satéprikker, vlaggetje erop, en klaar!:
Piratenbootjes van eierkoeken
 
 
Traktatie voor jongens die van auto's houden.:
Ontbijtkoek auto's
 
 
Gezonde traktatie voor een jongen.:
Appel auto's
 
Legos/ brownies:
Lego/duplo blokjes
 
 
Traktatie voor school:
Minion cakejes
 
 
De 10 leukste kindertraktaties voor op school of tijdens een feestje!:
Schateiland
 
 
Making a food train couldn't be easier. It looks like they used a Thomas toy as the engine, foil food trays lined up behind it and cut out wheels from card. A colourful, easy, fun way to serve the party food.:
Trein van chipsbakjes
 
 
Deze en nog veel meer traktatie ideeën kun je terugvinden op mijn Pinterest bord Traktaties.
 
Het zijn allemaal hele leuke traktaties, maar ik denk dat ik hét idee nog niet gevonden heb. Ik ga nog maar eens verder brainstormen, en het resultaat zien jullie volgende week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten