donderdag 3 maart 2016

Thee vragen TAG

Het zal de theedrinkers onder ons vast wel opgevallen zijn. Op de labeltjes van de theezakjes van Pickwick staan tegenwoordig vragen. Waarschijnlijk is het idee hierachter dat de vragen interessante gesprekken teweeg brengen tussen mensen die samen thee drinken.
Alleen drink ik mijn thee vrijwel altijd alleen..

Daarom vandaag de Thee Vragen TAG. De leukste 7 random vragen die ik aan een theezakje gevonden heb:

1. Wat wilde je worden toen je klein was?

Eigenlijk wilde ik altijd maar twee dingen worden: juf en moeder. Standaard eigenlijk :-). Moeder worden is gelukt. Ik heb twee heerlijke jongens, waar ik niet meer zonder zou kunnen.
En dat juf worden heb ik ook geprobeerd. Toen ik 18 was heb ik mijn propedeuse van de PABO gehaald. En toen ben ik afgehaakt. Omdat ik steeds maar weer opnieuw tegen problemen aanliep. Soms heb ik er nog wel spijt van, maar meestal ook niet.

2. Hoeveel paar schoenen heb je?

'Vroeger', toen ik nog een bijbaantje had in een schoenenwinkel, had ik er veel. Vijfentwintig, dertig misschien wel. Waarvan ik er hooguit vijf paar regelmatig droeg, eigenlijk best zonde. Tegenwoordig is mijn schoenencollectie een stuk kleiner. Al die prachtige schoenen met onmogelijke hakken waar ik toch niet op kon lopen heb ik onlangs weggedaan. Ik denk dat ik nu hooguit vijf paar heb. 1 paar sneakers waar ik dagelijks op loop, een paar slippers/sandalen voor in de zomer en dan nog nette pumps en laarsjes. Valt wel mee toch?

 

3. Wat is je droombaan?

Gisteren zat ik achter de kassa, mij  werk te doen. En er kwam iemand afrekenen waar ik 'vroeger' mee samen gewerkt heb. Tijdens mijn eerste bijbaantje, zo'n 12 jaar geleden. Toen zat ik dus ook al achter de kassa. En dat voelde ineens zo ontzettend k*t. Dat ik in 12 jaar tijd eigenlijk geen vooruitgang heb gemaakt. Dat ik 'niets' heb bereikt. En dat ik niet trots of gelukkig ben met mijn huidige werk.
Dus ik ben sindsdien heel erg aan het nadenken. Wat wil ik dan wel? Het liefst iets creatiefs, en eigen baas zijn. Schrijver, fotografe, kunstenares. Maar dat zijn geen 'echte' banen. En aan de andere kant: die zogenaamde echte banen trekken me ook totaal niet. Mijn moeder heeft jarenlang gepusht dat ik secretaresse of administratief medewerkster kon worden. Kán ik wel, maar wíl ik niet.
Eigenlijk zit ik nog steeds met dezelfde vraag als 10 jaar geleden. Toen ik stopte met mijn tweede studie wist ik niet meer wat ik wilde worden. En helaas weet ik het nog steeds niet.
Mijn gedachten ratelen alle kanten op nu. Is de eerste ingeving niet vaak de beste? Misschien moet ik toch maar eens gaan uitzoeken of ik 'iets creatiefs' kan omzetten in een duidelijk doel en plan.

 

4. Wat staat er nog op je bucketlist?

Mijn bucketlist bestaat uit een aantal reizen. Misschien zijn ze standaard, misschien zelf al afgezaagd. Maar dit zijn de reizen die ik graag zou willen maken:
- Rondreis door Australie. Al 20 jaar wil ik hier naartoe, omdat ik een klein beetje roots daar heb. Mijn grootouders hebben daar een aantal jaar gewoond, en daar is mijn moeder geboren.
- Rondreis door de VS. Een aantal jaar geleden heb ik in sneltreinvaart route 66 gereden met mijn ouders en broer. Dat smaakt naar meer! Er is daar nog zoveel meer te zien!
- Op safari in Afrika, om de big five te zien.
- De pyramides van egypte zou ik graag eens in het echt zien
- Hetzelfde geld voor de chinese muur
- En ik wil ook heel graag een aantal dagen/weken London/Engeland/Schotland verkennen.
Ohja, dan zijn er ook nog wel een aantal activiteiten op mijn bucketlist:
- Parachute springen
- Een rondvlucht in een luchtballon
- Zelf een vliegtuig besturen
- In een vijf sterren hotel verblijven
- Op een olifant zitten
- Op tv komen ;-)

5. Wanneer vind je iemand oud?

Volgend jaar word ik 30. En in mijn beleving is dat eigenlijk al oud. Gek he? In mijn gekke logica is dat de leeftijd waarop je echt volwassen bent en alles voor elkaar zou moeten hebben. Ik wil pas over 10 jaar 30 worden ;-)
Maar zonder gekheid: geen idee. Vroeger dacht ik altijd dat 60 oud was. Maar nu mijn vader 60 is, lijkt het helemaal nog niet zo oud. En ik merk pas nu aan mijn grootouders dat ze 'ouder' worden, terwijl ze toch de 80 al ruim gepasseerd zijn. Het is allemaal zo relatief. En om maar met een cliché te eindigen: je bent pas oud als je je oud gedraagt.

 

6. Heb je liever een jaar geen tv of een jaar geen snacks?

Doe de tv dan maar het raam uit. Dat ding zuigt zoveel van mijn tijd op. Ik zou graag zonder willen. Maar dat kan niet, omdat ik met andere rekening moet houden. Dus omdat Vriendje en de kids ook graag tv kijken, is hij er nog. En kijk ik ook maar, omdat hij er toch is. Volgens mij de slechtste reden ooit om tv te kijken!
Maar een jaar zonder snacks zou ook wel goed zijn denk ik. Weetjewat? Een jaar zonder tv én zonder snacks. Ik kan ze allebei wel missen.

6. Welke beroemdheid heb je ooit ontmoet?

Ik heb nog nooit een beroemdheid ontmoet, als in gesproken of mee op de foto geweest ofzo. Dat interesseert me nooit zo erg. Maar een paar weken geleden heb ik wel Mark Rutte in de supermarkt gezien ;-)

 

7. In welk tijdperk zou je willen leven?

Ik heb dit stukje wel zes keer overnieuw getypt. Ik kan niet kiezen! De middeleeuwen, de jaren 50, de jaren 60/70, de eighties, de toekomst. Het lijkt me allemaal leuk. Al die tijdperken hebben iets wat ze bijzonder maakt. Dat mis ik echt in de jaren '00 en '10.
Dit was mijn Theevragen TAG. Ik vond hem leuk om in te vullen, en ik snap nu ook waarom de vragen op de zakjes staan. Het zijn echt dingen waar je over na gaat denken, en waar je heel veel over kan vertellen. Je zal dus vast goede gesprekken hebben tijdens je kopje thee.
Vond je de TAG leuk, dan ben je vrij om hem ook in te vullen. Even een linkje naar mij zou dan lief zijn.

Fijne dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten