donderdag 10 maart 2016

Exit Flylady

Ja, het is voor mij alweer afgelopen met het flylady avontuur.

Doormiddel van flylady schijn je via kleine stapjes per keer je huishouden weer onder controle te kunnen krijgen. Maar dan moet je dus wel helemaal zelf uitzoeken wat die stapjes dan zijn.

Misschien stom van mij, maar ik dacht dat je deze stapjes via de emails dagelijks binnen zou krijgen. Ik heb mij dan ook aangemeld voor de mailinglist. En vervolgens word ik gebombardeerd met emails waar ik niets aan heb, gisteren waren het er 14! Op één dag! Dit zijn voornamelijk verkooppraatjes. In de trand van 'dit product werkt voor mij zo goed, koop het nu in de webshop van flylady'. Dat was dus niet de bedoeling!
En de mails die wel over schoonmaaktaken en schema's gaan, zijn volledig gericht op de gevorderde huisvrouw, die misschien al jaren met dit systeem werkt. Heb ik niks aan!

De website is ook niet gebruiksvriendelijk. Pas na een heleboel keer doorklikken kwam ik op de pagina met de babysteps. En zoals je kon lezen ging dat meteen de mist in: pas om half 7 's avonds op dag 2 las ik de taak van die dag: dat ik me 's ochtends meteen aan moest kleden.... De taak van dag drie die ik toen ook maar meteen las ben ik alweer vergeten. Taak vier heb ik al niet meer gelezen, omdat ik inmiddels zo geirriteerd was daar alle emails.

Kijk, het basisprincipe is volgens mij wel goed. Creeer een routine, en houd je er aan. Doe elke ochtend en avond een paar simpele taken zodat je huis er netjes uitziet. En doe elke dag een grote taak voor het diepere schoonmaakwerk.
En daar ligt het probleem: ik weet ook wel dat een schoon en opgeruimd huishouden een kwestie is van routine. Maar juist het maken van die routine, en me er vervolgens aan houden. Dat is het stukje waar ik hulp bij nodig heb.

Helaas heb ik dus bij flylady niet gevonden wat ik nodig heb. Verder zoeken dan maar :-)

3 opmerkingen:

 1. Wat bij mij helpt is om op vaste dagen de dingen te doen. Maandag boven, dinsdag douche, woensdag beneden stoffen, donderdag de keuken, vrijdag douche, bakken, e.d. De was doe ik elke dag. Voor de grotere taken heb ik een schoonmaakrooster gemaakt. Je mag 'm gebruiken hoor, hij staat op mijn blog (tabblad). Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik herken wat je bedoelt: dat bombardement aan mailtjes. Maar ik geloof dat je kunt instellen dat je 1 keer per dag alles krijgt of zo.

  De basisgedachte, van babysteps is wel goed.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh god wat vervelend! Ik ga ook binnenkort verhuizen naar een nieuw (groter) huis, wat dus ook betekend; meer kamers schoonmaken! eek! Ik ben benieuwd

  BeantwoordenVerwijderen