zondag 14 februari 2016

Valentijnsdag

Ik vind het er altijd zo leuk uitzien in de winkel: al die lieve knuffeltjes en bloemen en roze/rode dingetje bij elkaar in het vak.
Maar als ik dan verleid word om iets op te pakken, en misschien wel te kopen, word ik ook meteen weer afgeschrikt. Wat een prijzen durven ze te vragen voor die lieve kleine beertjes!

Meestal koop ik uiteindelijk toch iets. Gewoon omdat ik het idee erachter zo mooi vind: deze ene dag net wat meer aandacht geven aan je geliefde. Hem/haar met een kleinigheidje laten weten dat ze belangrijk voor je zijn.
Maar dan kom ik thuis met zo'n prulletje, dat ik aan Vriendje geef. Die er dan vervolgens helemaal niets mee doet. Vorig jaar kocht ik een reep chocolade met een Valentijns verpakking. Heb ik twee maanden later uiteindelijk maar zelf opgegeten.....Dat werkt toch ook wel demotiverend.

Niet alleen vanwege de ervaring van vorige jaar, maar meerdere redenen, heb ik besloten om dit jaar niets aan Valentijn te doen. Voor het eerst in 13 jaar.
En dat is geloof ik een uitstekende beslissing geweest, want:
- ik heb geen onnodig geld uitgegeven aan een onnodig prulletje
- doordat ik hem niet heb herinnerd aan V-day, heeft Vriendje ook geen dure cadeauwensen doorgegeven
- ik ben niet teleurgesteld omdat hij niets voor mij heeft gekocht, omdat dat precies is wat ik had verwacht.

Al met al een win-win denk ik dan.

Toch wil ik deze Valentijnsdag 'bijzonder' afsluiten. Of je het niet viert of niet. Aan iedereen die vandaag de moeite geeft genomen om even op mijn blog te komen kijken:

Fijne zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten