zaterdag 20 februari 2016

Op rantsoen

Ik wordt 'gestraft' als een klein kind. Zo voelt het een beetje. Maar helaas is het nodig....

Omdat ik overdag zo ontzettend veel tijd verdoe op internet (laptop en smartphone), loopt het huishouden in het honderd. Als in: paniek als er onverwacht bezoek voor de deur zou staan. Dus heeft Vriendje een nogal drastische maatregel genomen: de Wifi is uitgezet. Kan ik niet meer overdag internetten. Ik sta op een internetrantsoen. Het gaat alleen aan als het huis schoon is.

Jammer dat het zo moet, maar het lijkt helaas de enige mogelijkheid te zijn. Pas als ik niks anders meer te doen heb, ga ik eindelijk eens wat schoonmaken. Eigenlijk verschrikkelijk dat ik zo 'verslaafd' ben.

Is het misschien een beetje karma? Ik had me voorgenomen om elke dag te gaan bloggen. Om uit te zoeken of het de moeite waard is om een betaalde domeinnaam aan te schaffen. Maar de eerste keer dat ik dit deed, werd het hele huis ziek. En de tweede keer werd de wifi uitgezet. Tja, dat wordt het me wel heel moeilijk gemaakt. Het blijft een wens van me, maar helaas moeten er eerst andere dingen aangepakt worden.

Morgen staat er een dagje huishoudbeurs op de planning. Misschien leer ik daar wel hoe ik een goede huisvrouw wordt ;-).
Verder heb ik deze week via vakantieveiling een weekendje weg en kaartjes voor een kindermusical 'gewonnen'. Dat zijn ook weer twee leuke dingen om naar uit te kijken.

En wat hebben we verder nog te melden? Op mijn werk krijg ik nu ook de broodafdeling aangeleerd. Heel de dag door broodjes afbakken. Leuk, maar wel zwaar. Betekend ook dat ik af en toe om half zeven 's ochtends moet beginnen. Verschrikkelijk, ik ben geen ochtendmens.
Verder gaat het op mijn werk wel goed geloof ik. Volgende week mijn eerste functioneringsgesprek, ben nu vier maanden in dienst. Ik lig er niet wakker van, want iedereen krijgt zo'n gesprek deze maand. Als er iets aan de hand zou zijn, dan had de leiding vast wel wat gezegd, toch?

En ook nog eventjes een trotse mama momentje:
Zoon J is nu 4,5 , en heeft nu veel interesse in letters. Deze week heeft hij voor het eerst zelf een woord geschreven. Eerst kwam hij bij mij vragen hoe een 'oe' er uit ziet. Dat heb ik hem laten zien, en vijf minuten later kwam hij met een vel waar heel groot moet op stond. Had hij dus in zijn hoofd gedaan van m-oe-t , en de bijbehorende letters opgeschreven. En ik weet niet hoe jullie daarover denken, maar dat vind ik dus behoorlijk knap voor een jongetje in groep 1.


Zo, dat was even een update met de stand van zaken, en wat random andere dingetjes. Ik wil nog steeds zoveel mogelijk bloggen, maar dat wordt vanaf nu een beloning als andere zaken gedaan zijn.
Iemand nog tips, een goed huishoudschema ofzo?

Liefs Wendy

1 opmerking:

  1. Het huishouden ben ik ook geen fan van. Meestal begin ik in de vroege ochtend dan ben ik op tijd klaar voor leuke dingen :-).

    BeantwoordenVerwijderen