zondag 28 februari 2016

Hoe gaat het met mijn jaardoelen?

Aan het begin van dit jaar verzon ik een paar dingen, die ik dit jaar wilde gaan bereiken. Omdat dit alweer de laatste dag is van februari, is het tijd voor een update van de doelen. Hoe vergaat het me, zit ik op schema?

Dit zijn mijn dertien doelen voor 2016:
Ik schreef in januari een aantal doelen op die ik dit jaar wil behalen. Hier houd ik de voortgang bij.

Gezondheid:
- Elke dag minimaal 1 liter water drinken
- 10 kilo afvallen (beginstand: 75kg)
- Gemiddeld 1 keer per week een vegetarische maaltijd eten

Deze maand heb ik zeer weinig aandacht gegeven aan mijn gezondheidsdoelen. En dat is te merken aan mijn energie niveau. Ik voel me belabberd. Maar gisteren in de supermarkt een aantal gezonde tussendoortjes gekocht (fruit, tomaatjes), dus ik wil er in maart weer wat meer mee bezig zijn.
Alleen die vegetarische maaltijden? Misschien laat ik die maar helemaal vallen. Ik geloof dat het niet helemaal mijn ding is....

Financiën:
- Aan het eind van het jaar minimaal €750 op de spaarrekening hebben staan
- Niet meer elke maand rood staan
We hadden aan het begin van deze maand ongeveer 300 euro. Een gedeelte contact in een potje, en een gedeelte op de spaarrekening. Maar dat hebben we uitgegeven. We hebben een schuld afgelost die we bij een familielid hadden staan, dus daar geen stress meer van. En we hebben voor vriendje een kwalitatief goede, maar eigenlijk heel erg dure bureaustoel gekocht. Voor zowel zijn werk als zijn hobby zit hij veel achter de pc, dus dan is het wel belangrijk dat hij een goede stoel heeft.
Maargoed, de teller staat weer op nul, en we gaan weer opnieuw beginnen. Ik heb er nog steeds vertrouwen in dat we de 750 wel kunnen halen.In/om het huis:
- Een huishoudschema kiezen/maken en me daar aan gaan houden
- Alle achterstallige klusjes zoals behangen en verven afmaken
- Minimaliseren door dit jaar 2500 items de deur uit te doen. weggooien, weggeven of verkopen

Ik heb nog steeds geen huishoudschema gevonden wat voor mij werkt. Helaas. Ik begin me steeds meer te ergeren aan de viezigheid, en zoals jullie al konden lezen is ook vriendje er niet blij mee. Doel voor maart is om ECHT een schema te starten.
Met het minimaliseren ben ik wel bezig geweest. Afgelopen donderdag nog vrijwel alle spullen die onder het bed verstopt lagen de deur uit gewerkt. Vieze ouwe spullen die daar al anderhalf jaar ongebruikt lagen. De teller staat nu op ongeveer 450.
En met die klusjes gaat het ook goedkomen. Mijn vader heeft toegestemd om wat dingetjes te gaan doen, binnenkort gaat hij aan de slag met behang en verf in de keuken.


Me time:
- Bloggen. Minimaal 365 berichtjes postten dit jaar.
- Uitzoeken of een eigen bedrijfje haalbaar is
- Vaker voor mezelf kiezen, ook al stel ik anderen dan teleur

Bloggen. Tja. Dat ging moeizaam deze maand. Eerst een ziekenboeg, toen afgesloten wifi en vervolgens nog verbindingsproblemen met ziggo. Omdat ik deze maand zo weinig kon bloggen, denk ik niet dat ik de 365 nog ga halen dit jaar.
Met het bedrijfje ben ik ook nog niet bezig geweest. En voor mezelf kiezen schiet er heeeel erg bij in. Qua energieniveau loop ik op mijn tandvlees. Dat moet komende maan echt anders. Ik wil echt wat meer dingen gaan doen waar ik vrolijk van wordt. Alleen is het probleem dat ik daar vaak geen energie, tijd of geld voor heb. Puntje om aan te werken deze maand.


Overig (zonder categorie)
- Meer kwaliTIJD doorbrengen met m'n kinderen
- Vaker kiezen om geld uit te geven aan ervaringen, en minder aan spullen.

Kwalitijd met de kinderen. Schiet er ZO vaak bij in. Weer door mijn energie niveau deze maand. Het is zo makkelijk om de tv aan te zetten voor de jongens zodat ik zelf even kan uitrusten na het boodschappen doen. Maar morgen is de schoolvakantie weer voorbij, en gaat de tv wat vaker uit. Is het voornemen/plan.
En dat geld uitgeven? Vooral vriendje houd van spullen. En ik loop geregeld door de supermarkt met mijn mandje vol lekkers. Ach, die ene euro kan er ook wel bij. Maar ongemerkt glipt er zo toch wel veel geld weg. Geld dat ik liever aan uitstapjes zou besteden.
Wel heb ik deze maand twee veilingen 'gewonnen' op vakantieveiling. Een weekendje weg en kaartjes voor de Thomas de trein musical. Dat zijn dus twee leuke ervaringen waar we naar uit kunnen kijken.


En nu weet je weer hoe het er voor staat met mijn doelen. Sommige dingen maken vooruitgang, sommige dingen gaan ronduit slecht. Ik moet mezelf dagelijks aansporen om positief bezig te blijven met de dingen die ik wil veranderen, maar dat is en blijft gewoon moeilijk.

Hoe gaat het met jullie jaardoelen? Of heb je geen doelen?

3 opmerkingen:

  1. Ik heb geen doelen gemaakt. En wellicht gaat het vanaf nu beter met je doelen?! Het is immers pas eind februari. Tijd genoeg!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn ervaring is, met teveel doelen lukt het niet. Zeker met kleine kinderen om je heen en rond de 30. Dat is een periode waarin je overal aan twijfelt en je bedenkt wie je bent en wat je kan en/of bereikt hebt. Maar laat je niet gek maken, je enige doel hoeft te zijn dat je iedere dag iets opnoemt waar je dankbaar voor bent, dan zie je steeds meer mogelijkheden.
    Veel succes, je mag er zijn!

    BeantwoordenVerwijderen