zaterdag 13 februari 2016

Het heerst

Dat hoor ik minstens een keer per week. Van een andere ouder, een juf of zelfs een klant aan de andere kant van de kassa.

Het heerst.

Eigenlijk heerst er dus altijd wel wat. En meestal negeer ik die informatie. Kan best dat er wat heerst, maar wij hebben er geen last van. Dus dan is het niet zo belangrijk.
Tot twee weken geleden. Ik hoorde een andere moeder zeggen dat ze haar kind die middag thuis zou houden. Ze voelde zich niet zo lekker. Dus ik dacht: o, er heerst zeker weer wat. En dacht er verder niet meer aan.
Dat weekend logeerden mijn jongens bij opa en oma. Toen ik ze op ging halen was er niets aan de hand. Maar aan het eind van de middag was J toch wel ziekjes. Niet willen eten, slapen op de bank en ook koortsig.

Ik ben niet zo'n moeder die d'r kind bij het eerste kuchje thuis houd, dus eigenlijk wilde ik J gewoon die maandag naar school sturen. Na overleg met Vriendje hebben we toen toch maar besloten dat hij thuis bleef, om 'uit te zieken'. Dat dacht ik toen nog. Één dagje thuis uitrusten en dan hup, dinsdag weer naar school.

Het liep een beetje anders.....

J werd die maandag in plaats van beter juist zieker. Uiteindelijk is hij een volle week thuis gebleven, het is lang geleden dat hij zo ziek was. En dat niet alleen, hij heeft ook nog eens het hele gezin aangestoken. Het heerste hier thuis!
Dus de afgelopen twee weken is het hier een ziekenboeg geweest. De paracetamol, hoestdrank en vicks waren haast niet aan te slepen. Kleuter wilde alleen maar liggen en tv kijken. Peuter wilde alleen maar op schoot kroelen, en papa en mama vielen samen in slaap op de bank.

Dus juist op het moment dat ik had besloten écht élke dag te gaan bloggen, schoot het er volledig bij in doordat het heerste ;-)
Maar inmiddels is iedereen weer beter. De huishoudapotheek is weer opgeborgen, en ik kan weer momentjes achter de laptop kruipen om dit stukje te typen. Vanaf nu dus weer regelmatiger activiteit hier.

Heerste het bij jullie thuis ook?


1 opmerking:

  1. Hè balen zeg! Wij hebben hier nog geen griep gehad, en willen dit graag zo houden ;)

    BeantwoordenVerwijderen