maandag 1 februari 2016

Een maand later, ik kies voor mezelf

Ik begon 2016 een maand geleden bomvol positieve energie en enthousiaste plannen. En dat ging (zoals altijd) een paar dagen goed. Daarna werd ik weer ingehaald door de dagelijkse sleur.

Het is zo makkelijk om te denken: ik heb geen tijd, ik ben te moe of ik doe het morgen wel. Maar van uitstel komt afstel, dat blijkt maar weer. Want wederom zit ik hier: afgedwaald van de doelen. Geen energie meer, en een algeheel rot gevoel omdat er wéér iets niet gelukt is.

Ik was niet van plan een klaagblog te schrijven vandaag. Maar terwijl ik typ over het niet slagen van mijn doelen, zit ik gewoon te huilen. Het is frustererend. Ik wil gewoon heel graag die doelen halen. Een schoner huis. Meer tijd met de kinderen. Beter bloggen. Meer leuke dingen. En het zijn (vind ik dan) ook allemaal dingen die logisch zijn om te willen. En ook haalbaar zouden moeten zijn.
Dat het dan niet lukt. Dat ik dan keer op keer tegen een muur aanloop. Is. Zo. Ontzettend. Frustrerend.

Ik wil gillen, ik wil schreeuwen. Ik wil alles en iedereen uit de weg duwen. Ik wil onder de dekens wegkruipen en er drie weken blijven liggen.

Ik wil voor mezelf kiezen, zonder halsoverkop verkeerde beslissingen te maken. Ik kan mezelf namelijk heel goed dingen aanpraten. Vaak weet ik niet of ik iets echt wil, of dat ik alleen maar verzonnen heb dat ik het wil.

Vandaag, deze 1 februari neem ik weer eens een besluit. Ik ga opschrijven wat mijn dromen en doelen zijn (of waarvan ik denk dat het ze zijn). En vervolgens ga ik uitzoeken welke kleine stapjes ik kan zetten om die dromen en doelen te behalen. Of er in ieder geval achter komen of het echte of verzonnen dromen zijn.
En als ik dat ga doen, op deze manier voor mezelf kiezen, dan betekend dat waarschijnlijk ook dat ik dingen en mensen uit mijn leven moet gaan schrappen. Dingen die me niet meer gelukkig maken. Mensen die me energie kosten en niet geven. Dat zal het moeilijkste worden van het hele proces denk ik......


Zoals ik een maand geleden als zei: 2016 word MIJN jaar. Want ook al heb ik januari niet bereikt wat ik wilde, het jaar is nog lang niet voorbij!

2 opmerkingen:

  1. Afdwalen hoort er bij, denk ik. Als de periodes dat je afdwaalt elke keer korter zijn, kom je ook dichterbij je doelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maak je doelen haalbaar door concreet te zijn. Als je meer tijd wilt voor jezelf of de kinderen, maak een lijstje met dingen die je deze maand wilt hebben gedaan. Een uur in bad kunnen zitten met een goed boek. Een middagje shoppen of een paar dagen vooruit bloggen terwijl kids bij de oppas zijn. Of maak een wandeling die je bijvoorbeeld zo graag met de kinderen wilde maken, bezoek een boederij oid. Maak het maar lekker concreet. Dat maakt het afstrepen veel makkelijker en je bereikt een klein stapje van je doelen zeker deze maand nog! :) -x- Mama van Dijk

    BeantwoordenVerwijderen