donderdag 24 december 2015

Ik ben om
Ik heb me er heel lang tegen verzet. Niet zozeer met een rede, maar gewoon uit dwarsheid. Als iedereen het zo geweldig vind, wil ik er niets van weten. Dat idee. Maar uiteindelijk ben ik toch overstag gegaan.

Waar heb ik het over? Over Zalando. Wie kent het niet. Een webwinkel met een zeer groot aanbod aan schoenen en kleding.

Sinds het allereerste gillende reclamespotje heb ik me verzet tegen Zalando. Niet alleen irriteerde de spotjes me, maar toen ik eens keek op de website kon ik alleen maar ontzettend dure items vinden. Dus besloot ik uit dwarsheid dat ik er verder niets mee te maken wilde hebben.
Om me heen hoorde ik wel steeds meer positieve verhalen. Dat ze zoveel keus hadden, in allerlei prijsklassen, gratis verzending en geen gedoe met retouren. Maar ik hield voet bij stuk. Ik zou niet bij Zalando bestellen.

Tot afgelopen week.

Afgelopen vrijdag besloot ik ineens dat ik toch nog wel een nieuwe kerstoutfit wilde.

Dus ben ik de winkel ingedoken. Met peuter in de buggy op stap, de zondag voor kerst. Dat laat zich raden, het was niet zo'n geslaagde dag. Door de drukte en de buggy kon ik niet echt goed rondkijken. Ik heb me er door geworsteld, en echt álle enigszins acceptabele kledingwinkels in het winkelgebied doorzocht.
Het was druk, het was warm, peuter werd vervelend. En ik steeds chagrijniger omdat er nergens iets was dat a) aan mijn smaak voldeed, b) in mijn maat was en c) enigszins flatteus was. Na een uur of drie hield ik het voor gezien.

Maar ik wilde nog steeds een kerstoutfit. Wat rest mij dan? Juist. Webwinkels.

Zondagavond flink rond gesurfd. Maar ook nu nog het probleem dat ik niets in mijn smaak kon vinden. En vond ik wel wat, dan was er minstens twee weken levertijd. Dat ging hem dus ook niet worden...
Dus toen uiteindelijk toch maar eens gekeken bij Zalando. Zondagavond zag ik nog op de site staan dat bezorgen voor kerst geen probleem was. Maar het duurde nog tot maandagmiddag dat ik een beslissing durfde te nemen. Want ja, bij Zalando hadden ze wél iets in mijn smaak en prijsklasse. En toen kon bezorging voor kerst alleen nog gegarandeerd worden met een express-verzending. Die dus juist voor mijn artikelen niet mogelijk bleek....

Toch maar de gok genomen, want ik had op dat moment eigenlijk geen andere keus meer. Alle winkels bezocht, en ook heel veel andere webwinkels bekeken.
Op maandagmiddag plaatste ik mijn bestelling. En sinds dat moment heb ik nauwlettend 'mijnzalando' en track&trace in de gaten gehouden. Komt het nog op tijd? Gaat het lukken?

Ik had het eigenlijk niet verwacht. Kerstdrukte enzo. Maar toch werd mijn pakketje op woensdagmiddag bezorgd. Yes! Dat was dus al heel positief van Zalando. Maar zou mijn bestelling ook goed gekeurd worden? Kleur, maat, pasvorm. Allemaal moeilijk te beoordelen achter je schermpje.

Nou. Ik kan je vertellen. Ik heb staan juichen en springen in de kamer als een klein kind. Werkelijk alle dingen die ik besteld heb passen. Zien er nog mooier uit dat ik dacht en staan me geweldig. Ik trok het aan en voelde me gewoon zó mooi. Het was echt lang geleden dat kleding mij zo'n gevoel gaf.

En daarom zeg ik nu: IK BEN FAN.
Niet te dure kleding die aan alle verwachtingen voldoet, en snelle levering zelfs in drukke tijd. Waarschijnlijk ga ik de volgende keer gewoon meteen op zalando kijken. Scheelt een hoop gedoe!

Ohja, als je nieuwsgierig bent, dit is de outfit die ik bij elkaar zocht:


Zilver vestje van Anna Field  -  €19,90
 

 
Donkerblauw jurkje van Closet  -  €32,48
 
 
Klassieke zwarte pump van Anna Field  -  €9,95

( En nee, dit is geen gesponsorde post. Ik ben eerlijk waar positief verrast door Zalando)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten