dinsdag 1 december 2015

Gewone dingen #4

Hier op nr 16 gebeuren ook veel gewone dingen. Dingen die niet interessant zijn om een hele blog aan te wijden, maar wel leuk om eventjes te melden:


- Op 17 november ben ik begonnen bij mijn nieuwe baan. Na een (veel te korte) inwerkperiode van twee weken wordt ik in het diepe gegooid: Aan de slag in een filiaal dat net drie maanden dicht geweest is wegens verbouwing. Openingsdrukte gevolgd door kerstdrukte. Dat wordt verstand op nul en knallen!

- De nieuwe baan brengt veel geregel met zich mee. De opvang van de kinderen. Reguliere opvang was voor ons niet mogelijk, dus zijn we aangewezen op oppas opa's en oma's. Dus heb ik nu heel regelmatig contact. Wie komt wanneer, hoe laat hier, hoe laat klaar. Lastig en stressvol, hopelijk komt er snel een beetje routine in.

- Zoals alle huishoudens met kleine kinderen zijn we hier in de ban van sinterklaas. Voor het eerst heb ik dit jaar ook versieringen opgehangen in huis voor wat meer sfeer. De kinderen zijn ontzettend druk door de spanning, en ik heb nog wat stress omdat nog steeds niet alle cadeautjes in huis zijn.

- Van de oogarts heeft B oogplakkers voorgeschreven gekregen, z'n bril werkt toch niet genoeg tegen het scheelkijken. Maar ik krijg ze met geen mogelijkheid op zijn oog. Omkopen, afleiden, in de houdgreep. Het werkt allemaal niet, hij wordt haast hysterisch van die dingen. Iemand nog tips om een tweejarige een oogplakker op te krijgen?

- Het betegelen van de tuin is klaar. Na een aantal hard werken van mijn vader ligt er nu een dikke 40m2 tegel in de tuin. Kunnen de jongens eindelijk veilig spelen.

- We hebben nog steeds geen auto. En we komen steeds meer situaties tegen dat het gewoon heel onhandig is. Voor bijna alles wat we willen doen hebben we een auto 'nodig'. Zo heeft X morgen een personeelsfeest, en wij eigenlijk geen mogelijkheid om er te komen.

- Op de school van J hebben ze aandacht besteed aan de voedselbank. Hoewel we zelf ook niet heel veel te besteden hebben, heb ik toch samen met J wat dingen in de donatiebak gedaan. Ik vind het belangrijk dat hij weet dat er mensen zijn die het veel slechter hebben, en dat het belangrijk is die mensen te helpen als je kunt.

- Ik heb alle babykleertjes die ik bewaard had uitgezocht. Ik heb in 5 jaar tijd vrijwel niets weggedaan. Wat nu dus resulteerde in bijna 20 volle vuilniszakken die vorige week naar de kledingcontainer konden. Ik had in mijn hoofd dat het nog wel weggegeven of verkocht kon worden. Maar het was allemaal echte ouwe meuk. Al tweedehands gekregen, en nog eens door mijn twee jongens gedragen. Verwassen, versleten, kapot, vlekkerig en ouderwets. Weg er mee dus.- Zoals altijd zit mijn hoofd vol idee├źn en komt er niet veel uit m'n handen. Dus nu ga ik weer achter de laptop vandaan en aan de slag! :-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten