zaterdag 21 november 2015

Sinterklaas stress

Je leest het overal: begin ruim van tevoren met het kopen van cadeaus voor vijf december. Koop het hele jaar door, dan is december niet zo duur
 
Ik, als chronisch uitsteller, ben daar dus niet zo goed in. Ten eerste vind ik het vaak heel moeilijk inschatten wat de kinderen over een aantal maanden leuk zullen vinden. En ten tweede ben ik daar ook veel te chaotisch voor: ik vergeet het te kopen, en als ik het koop vergeet ik waar ik het gelaten heb.

Met dus eigenlijk als gevolg dat ik zo'n beetje nu in de sinterklaas stress modus schiet. Nog twee weken tot dé avond. Dat betekend nog ongeveer zes keer schoenzetten en natuurlijk de zak. Het aantal cadeautjes dat hiervoor in huis is? Op dit moment vier. Twee voor in de zak, en twee voor vanavond in de schoen (die ik dus vanochtend in alle haast heb moeten kopen).

En ik vind het allemaal al zo moeilijk. Cadeautjes kopen voor jongens van 2 en 4. Ik weet nog dat ik een aantal jaar geleden ook al eens úren in de winkel heb gedraald op zoek naar een cadeautje voor de zoon van een vriend. En mijn jongens hebben al zoveel, en alles wat er te koop is lijkt dus ook eigenlijk wel op iets wat ze al hebben. Tot nu toe hebben ze in de schoen gehad:

- Een speelgoed telefoontje
- Een playmobile poppetje
- Een doosje chocolade 'krijtjes"(vroeger heette dat gewoon sigaretten)
- Een set matchbox autootjes
- Een paar chocolade munten
- Een plastic motor met licht en geluid.


En vanavond komt daar nog bij een Digi Dino. Een last minute gekocht kadootje wat ik persoonlijk iets te duur vind voor in de schoen, maar dat krijg je er dus van als je niet plant (of overlegd wanneer de kids een schoen mogen zetten)
Ik ben niet van plan om nog een keer last minute de speelgoedwinkels te gaan afstruinen. Dit weekend gaan Vriendje X en ik eens een aantal webwinkels leegkopen. Alles in een keer kopen is toch ook plannen? :-)

En natuurlijk gaan er stiekem ook wel een paar dingetjes voor papa en mama in de zak ;-)


Hebben jullie ook last van sinterklaas cadeau stress?

1 opmerking:

 1. Elk jaar minder stress.....en over niet al teveel jaren zijn de kinderen te groot voor het kinderfeest (snik).
  Ik ben een van die mensen die met het Sinterklaasfeest al weken van te voren bezig is. Het is echt waar, je moet ver van te voren plannen en nadenken en inkopen (hier heb je nu niet zoveel meer aan). In oktober heb ik voor minder dan 20 euro een een grote set Littlest pet shop gekocht, bij vriend B.ol, en diezelfde set is nu 50 euro.
  Het loont echt om goed van te voren na te denken wat je wilt geven. (Een groot cadeau, heel veel kleintjes, iets nuttigs). Maak een lijstje, echt waar, gewoon doen.
  Schoencadeautjes beperk ik zoveel mogelijk. En dan nog is het duurste een cadeau van 5 euro, en dat krijgen ze alleen als ze ergens een sinterklaasintocht hebben bijgewoond. Verder vooral pepernoten en snoep, of een kleinigheidje voor max. 1 euro.

  En weet je wat zo leuk is: als de kinderen teleurgesteld zijn over wat er wel of niet in hun schoen zit, dan krijgt Sint of Piet de schuld! En niet jij :-)

  BeantwoordenVerwijderen