dinsdag 6 oktober 2015

Gewone dingen #3

Ik vond het wel weer tijd worden voor een gewone dingen update. Over de dingen die hier in huis gebeuren. Over de dingen die door mijn hoofd spoken. Gewoon op nr 16 dus!


- Morgen mag ik op tweede gesprek komen bij de L.idl. En ik ben zo ontzettend super zenuwachtig, niet normaal. Het lijkt me gewoon echt leuk om er te werken, maar ik begin steeds meer beren op de weg te zien. Wat als ik het niet kan. Hoe ga ik er komen zonder auto. Hoe ga ik de opvang van mijn kinderen regelen. Ik ging er de vorige keer heen met een instelling van 'we zien wel, alles is te regelen'. Maar hoe echter het wordt, hoe meer 'problemen' ik bedenk in mijn hoofd. Ik hoop echt dat ik het gesprek niet ga verknallen morgen.

- Na van de eerste schrik bekomen te zijn, hebben Vriendje en ik eens gepraat over de inkomstendaling. We zijn het er over eens dat het een klote streek is. Dat door deze maatregel waarschijnlijk heel veel mensen moeten stoppen met hun studie omdat ze het niet kunnen betalen. Voor ons lijkt het eigenlijk wel mee te vallen, door twee dingen:  1: We hebben nu geen auto meer. Dit scheelt ons zeker 200 euro per maand aan kosten. En 2: Vriendje krijgt een vrij hoge stagevergoeding.
Door minder uitgaven en meer inkomsten gaan we er per saldo gelukkig niet heel veel op achteruit. Natuurlijk ontstaat er een gat, maar dit gat is op te vangen door kleine bezuinigingen.
Het gesprek met Vriendje hierover heeft me heel veel rust gegeven, en ik heb er weer vertrouwen in dat we er wel doorheen komen.

- Vlak voordat we het nieuws kregen van de inkomstendaling, had ik mezelf een beetje verwend. Ik heb een nieuwe laptop aangeschaft, zodat ik lekker een eigen plekje heb om blogjes te tikken. Niet echt nódig, maar wel heel fijn.
Ook kreeg ik bericht dat mijn mobiele abonnement binnenkort afloopt, en dat ik dus kon verlengen en een nieuw mobieltje uit mocht kiezen. Meestal ben ik zuinig, en kies ik dan voor een simonly om mijn oude telefoon nog te gebruiken. Maar omdat mijn oude pasgeleden in het water was gevallen, had ik nu geen goede meer. Dus hier heb ik ook gekozen voor luxe. Nu ben ik dus weer in het bezit van een splinternieuwe smartphone met allerlei snufjes en apps. Niet echt nódig, maar wel leuk!

- Kleuterzoon J is zich aan het afzetten. We hebben bijna elke avond ruzie en gedoe om het avondeten. Hij vertikt het om zelf te eten, en papa en mama willen hem niet voeren als een baby. En dan heb je dus kleuterdrama aan tafel. En een kleuterzoon die vroeg naar bed gaat wegens gillen en schoppen. Iemand nog tips hoe we hier beter mee om kunnen gaan?

- Ik had een hele grote planning opgeschreven, om in de maand oktober mijn hele huis aan kant te maken. En ik ben er ook enthousiast aan begonnen. Maar ergens denk ik toch dat ik iets te ambitieus ben geweest, en me heb verkeken op de hoeveelheid werk. Ik ga eigenlijk maar gewoon door, want alles wat ik wel doe is mooi meegenomen.

- We gaan hopelijk binnenkort de achteruin eindelijk kindveilig maken. De vorige bewoners van dit huis hebben ons een beetje genaaid qua achtertuin (lang verhaal), en daardoor zaten wij met een kale zandvlakte. In het afgelopen jaar hebben we er af en toe een klein beetje aan kunnen doen. Maar het ontbreekt ons aan tijd om echt goed te kunnen doorpakken. Daarom ga ik aan mijn vader vragen of hij de tuin wil betegelen. De tegels gaan we gewoon bestellen, want het kost teveel tijd en gedoe om voor zo'n groot oppervlak overal en nergens gratis tegels vandaan te halen. Dan geven we maar weer geld uit, maar dan kunnen de kinderen eindelijk normaal buiten spelen.

- Ik haal me vast van alles in mijn hoofd, maar ik maak me wat zorgen over mijn gezondheid. Ik lijk steeds minder energie te hebben. Dingen die ik normaal vrij makkelijk kon tillen, lijken nu steeds zwaarder te worden. Af en toe heb ik het gevoel alsof ik als het ware door dikke stroop loop, dat er weerstand is. Vriendje zei ook al dat ik 'traag beweeg'. En als het aan mij lag, kroop ik 's avonds gelijktijdig met mijn kids in bed, zo moe voel ik me.
Maar de stap om hiermee naar de huisarts te gaan is zo groot. Op de een of andere manier durf ik niet. Bang dat ik niet serieus genomen wordt en weer wordt afgescheept zoals de vorige keer.....  Eerst maar eens een nieuwe huisarts vinden.


Dit zijn weer de dingen die in mijn hoofd spelen. Wat speelt er bij jou?

2 opmerkingen:

  1. Spannend zeg! Ik zal voor je duimen dat het goed gaat bij de Lidl. En waarom zou het niet goed gaan! Het wordt vast een succes.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Succes met de sollicitatie!

    kleuterzoon misschien negeren, niet voeren en ook niet dwingen om te eten, gewoon z'n bord vol scheppen en na het eten weer weghalen. misschien dat hij dan een keer niet eet, de volgende keer weer wel. geen snoep geven tussendoor, dan krijgt hij vanzelf trek.! wel een lastige periode, maar gaat allemaal over. Gr. Anne

    BeantwoordenVerwijderen