donderdag 10 september 2015

The Fairytale TAG

Deze week een leuke tag die ik vond bij Haveadreamto. Een aantal vragen gebaseerd op bekende sprookjes. Heel leuk verzonnen vond ik, vandaar dat ik hem invul:


Rapunzel: Houd je ervan om buiten te zijn?
Ik ben eigenlijk meer een binnenmens. Met een goed boek en een kopje thee op de bank voel ik me het best. Maar ik weet dat het voor kinderen juist ontzettend leuk en leerzaam is om buiten te zijn. Ik moet mezelf af en toe echt dwingen om met de jongens naar buiten te gaan.De Wolf en de 7 geitjes: Ben je makkelijk voor de gek te houden?
Ik denk het wel ja. Ik ben vaak goedgelovig. Ik wil het beste in ieder mens zien, en dat maakt mij een makkelijke prooi voor mensen die me voor de gek willen houden.


De Zeven Raven: Heb je zusjes of broertjes? Zo ja, hoe is je relatie met hen?
Ik heb 1 broer, hij is 2,5 jaar ouder dan mij. We kunnen wel met elkaar overweg, maar we zijn niet echt heel close. Dat heeft zo zijn redenen, die ik toch wel privé wil houden. Maar wees gerust, we hebben geen ruzie hoor.
We zien elkaar 1 keer per maand bij mijn ouders, en op verjaardagen en zo. Daarbuiten hebben we elkaar eigenlijk ook niet zoveel te vertellen.....


Doornroosje: Hoeveel uur slaap jij per nacht?Veel te weinig ;-).
Een gemiddelde nacht voor mij: Rond 10 uur / half 11 val ik in slaap op de bank. Ergens tussen half 12 en half 1 gaat mn vriend naar bed, en ga ik mee. Meestal word ik ergens halverwege de nacht een keertje wakker voor een toiletbezoekje. En in de ochtend is het vaak J die mij rond kwart over 6 wakker gilt.
Dus met onderbrekingen kom ik op ongeveer 7 uur slaap per nacht. Maar juist door die onderbrekingen voelt het als veel minder.


Belle en het Beest: Wat maakt een persoon mooi in jouw ogen?Oprechte vriendelijkheid. Ik zag eens een collega spontaan een beren knuffeltje weggeven aan een klein kind. Mijn hart smolt gewoon. Een mens die dat soort dingen kan doen, kan gewoon niet lelijk zijn.


De Kikkerkoning: Wat vind je walgelijk?Tja, wat vind ik walgelijk? Ken je die filmpjes waar mensen laten zien wat voor bizarre dingen ze met hun lichaam kunnen? Zoals je vingers tussen je ooglid en je oogbal steken. Daar kan ik dus écht niet naar kijken.


Sjaak en de Bonenstaak: Welke planten staan in jouw huis?
Nepplanten! Ik heb geen groene vingers, niks blijft bij mij leven. Maar dat kan ook te maken hebben met twee kinderen die alles (per ongeluk) omgooien, en een kat die alles wat groen is opeet.


De Gelaarsde Kat: Heb je huisdieren?
Al sinds we samenwonen hebben we een kat. Eerst hadden we er twee, maar eentje werd vals toen onze jongste zoon geboren was. Daar hebben we dus een ander huis voor gezocht.
We hebben ook een aquarium staan, daar zit 1 vis in. Een slangvis. Die zie je alleen als je 's ochtends het licht aan doen. Dan schiet hij heel snel in zn verstopplek om daar de hele dag te blijven zitten.
In de toekomst wil ik ook graag een cavia of konijn in huis halen. Lijkt me leuk!


Sneeuwwitje: Beschouw je jezelf als mooi?Nee. Net als veel andere vrouwen heb ik een slecht zelfbeeld. Ik wéét heus wel dat ik niet zo dik ben. Maar ik vóel me dik. En dus voel ik me niet mooi.


Pinokkio: Wat is je grootste wens?
Ik heb zo ontzettend veel wensen dat ik er verdrietig van word dat ik ze niet uit voeren (of niet durf). Maar mijn twee allergrootste wensen zijn toch wel een lange rondreis door Australie en Nieuw Zeeland maken, en een eigen winkel hebben.


Roodkapje: Vertrouw je onbekenden snel?
Nee. Ik ben meer van het kat-uit-de-boom-kijken. Ik blijft heel lang op de achtergrond. Maar dat heeft niet echt iets met vertrouwen te maken bedenk ik me. Zoals ik eerder al aangaf, ik wil graag het beste in de mensen zien. Ik vertrouw (bijna) iedereen, totdat het tegendeel bewezen is.
 
Peter Pan: Wat is je (mentale) leeftijd?
Elke keer als ik moet zeggen dat ik 28 ben, dan denk ik 'dat klopt niet'. Ik voel me echt nog niet zo 'oud'. Wat hierbij ook niet helpt is dat ik er ook niet uitzie alsof ik 28 ben. Om je een idee te geven: Op mijn werk krijg ik vaak de vraag 'Is dit een bijbaan, studeer je nog?' En als ik bier/wijn koop, moet ik vrijwel altijd mijn ID laten zien.
Ik denk dat mijn mentale leeftijd ergens rond de 20 ligt; alsof ik nog moet ontdekken hoe ik 'volwassen' moet zijn.
 
De Nieuwe Kleding van de Keizer: Geef je veel om je kleding?
Natuurlijk wil ik er graag leuk uitziet. Maar ik heb er geen geld voor over ;-). Bij een shirtje van 20 euro denk ik al goh wat duur. Ik koop dan ook zelden kleding voor mezelf.
Het is voor mij ook heel normaal om twee dagen achter elkaar dezelfde kleding aan te hebben. Waarom zou ik een spijkerbroek al na 1 dag in de was gooien?
Overigens ben ik de enige hier in huis die zo denkt. Vriendje en de kinderen kopen/krijgen gemiddeld 1 keer per maand wel iets nieuws, en pakken ook elke dag schone kleren uit de kast.


De Prinses op de Erwt: Ben je gevoelig?
Ontzettend :-). Ik was altijd al goed in huilen, maar sinds ik moeder ben zitten mijn emotie echt hoog. Om het minste kan ik verdrietig dan wel boos worden.
En dan blijf ik ook een tijdje in die bui hangen. Mijn vriend kan zoiets binnen vijf minuten vergeten zijn. Ik heb er minstens een uur voor nodig.Oke, dat waren weer de vragen voor vandaag. Vul je hem ook in, laat dan een berichtje achter. Dan kom ik even bij je kijken.
En weet je nog een leuke TAG voor me? Laat dat dan ook zeker even weten!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten