zondag 20 september 2015

Pech

Afgelopen dinsdag schreef ik nog dat onze auto bij de garage stond. Er is voor bijna 150 euro aan gerepareerd, en we hadden meteen nog een volgende afspraak gemaakt voor een volgende reparatie van nog eens 150 euro.

Maar we hebben er niet lang van kunnen genieten.Vrijdagavond ging vriendje X een vriend ophalen voor een avondje stappen. Halverwege begon de auto te stotteren, net zoals hij voor de reparatie deed. Dus vriendje dacht: die gaat na het weekend meteen terug.
Maar een paar honderd meter verder werd het erger. Er kwam ineens een grote rookwolk onder de motorkap vandaan. Dus vriendje X is als een haas een parkeerplaats opgereden.

En daar staat dat onding nu nog steeds. Toen hij de auto geparkeerd had, zette hij uiteraard de motor uit. En nu start de auto dus niet eens meer....


Dan ga je toch nadenken. Is hij niet goed gerepareerd? Was er meer aan de hand en heeft de garage dat niet gezien? Of is het gewoon een onding en hebben we weer een miskoop auto?
Hoe dan ook, we gaan er geen geld meer insteken. Zowel ik als vriendje hebben geen vertrouwen meer in een goede afloop.

Ik ben de tel kwijt. Volgens mij is dit al minstens de zesde auto die kapot gaat sinds we zijn gaan samenwonen in 2009. Dat is gewoon een gemiddelde van 1 auto per jaar. Daar snap ik echt niets van, dan wij zulke pech hebben qua auto's. Een ander rijd 20 jaar in een roestig barrel zonder problemen, en wij kopen steeds nette auto's  die net APK gekeurd zijn en nog gaan ze binnen een jaar kapot.


Deze autopech  houd echter wel in dat wij tijdelijk geen auto hebben. Dit onding heeft onze laatste spaarcenten gekost, er is dus gewoon even geen geld voor een nieuwe. Erg vervelend, maar geen onoverkomelijk probleem. Met een fiets en het OV kan je ver komen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten