dinsdag 1 september 2015

Over mediteren

Ik heb eigenlijk nooit interesse gehad in meditatie. Ik snapte het niet echt, vond het maar zweverig gedoe. Het leek me ook totaal nutteloos, minutenlang stilzitten met je ogen dicht. Wat heb je daar nou aan?
Maar ik denk dat ik toch mijn mening moet gaan bijstellen...

Via facebook ontdekte ik de intuïtie challenge. In de aanmeldmail stond dat de meditatie challenge hier een goede voorbereiding op zou zijn. Klik klik, en ik had me ook hiervoor ingeschreven.
En vrijwel meteen dacht ik: O, wat heb ik nou weer gedaan, dat is toch helemaal niets voor mij!
Vandaag is de eerste dag van de meditatie challenge. Hoewel ik er dus zeer sceptisch over was, ben ik er toch maar aan begonnen.

En weet je, het was eigenlijk heel prettig.

Er was een kort introductiefilmpje, en vervolgens kon je kiezen tussen een meditatie van 3 minuten of eentje van 5 minuten. Omdat het voor mij de eerste keer was koos ik lekker veilig voor de korte versie.
En die ging was voorbij voor ik het wist. Een heel kalme stem loodste me er doorheen en zorgde dat ik mijn aandacht er goed bij kon houden.
Ik vond het zo prettig, dat ik tien minuten later alsnog de meditatie van 5 minuten deed.

En nu zit ik hier achter de computer. Met een rust in mijn lijf die ik al tijden niet meer gevoel heb. Het is zo ontzettend vreemd om te merken wat die paar minuten rust met je doet.


Een affirmatie. Ik had er nog nooit van gehoord. Affirmaties zijn dus teksten die je in gedachten of hardop uitspreekt en die je gedachten beïnvloeden en versterken.
Ik heb me opengesteld door het gewoon te doen. En het beviel prima.
Nu zit ik in een stil huis. Kind 1 op school, kind 2 op bed en vriendlief aan het werk. Normaal had ik op zo'n moment de radio of tv aan voor achtergrond geluid. Nu geniet ik van de rust en de stilte.

Ongelofelijk, maar het werkt echt.
Ik kan haast niet wachten tot morgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten