donderdag 3 september 2015

Mijn zoon wil op voetbal

En dat is toch wel een beetje mijn eigen schuld.

Maandag zou er bij de plaatselijke voetbalvereniging een open dag zijn. Zoals jullie wel weten was het maandag verschrikkelijk weer, en dus werd de open dag begrijpelijk afgelast. Ik had er wel graag heen gewild met J.
Toevallig hoorde ik op de school van J dat hij op woensdag mee kon komen trainen met zijn leeftijdsgroep. Dus gingen we daar heen.

Op woensdagmiddag kwam ik erachter dat J niet eens sportkleding heeft. En het was te laat om nog iets te regelen. Nou ja, dan maar in z'n spijkerbroek. Stom toevallig had ik wel een paar voetbalschoenen in de juiste maat in huis.

De training vond J ontzettend leuk. Er waren zoals verwacht een paar jongens van school. Alle kinderen hadden hun eigen bal. J was lekker aan het rennen en schoppen. Al had hij nog wel wat moeite om de aanwijzingen van de trainer te volgen :-)
En toen we in de auto naar huis zaten, zei hij: Dit wil ik elke dag wel doen.

Tja, eigenlijk is het dus een uitgemaakte zaak. Als hij het zo leuk vind, mag hij het zeker vaker doen. Toch zet ik nog even mijn voor en tegens op een rijtje:

Voor voetbal:

 • J heeft er plezier in.
 • Hij zal in een team komen met jongens die hij al kent.
 • Hij kan er goed zijn energie in kwijt. Heel belangrijk voor jongens in de groei :-)
 • Het is een relatief goedkope sport.
 • J leert er om samen te spelen en samen te werken.
 • Het is goed voor zijn grove motoriek en hand-voet co√∂rdinatie.

Tegen voetbal:

 • De verplichting van (bijna) elke zaterdag een wedstrijd
 • Voetbaljongens zijn meestal "schoffies': brutaal en baldadig. Ik wil liever niet dat J zo wordt.
 • Grote kans op blessures. (maar dat heb je bij elke sport)
 • Het is zo standaard om als jongen te gaan voetballen.. Er is zoveel meer wat hij zou kunnen doen, waarom niet een aantal andere sporten uitproberen?


Zoals je al ziet, zijn de tegenargumenten niet echt sterk. En het allerbelangrijkste argument is natuurlijk: J vind het leuk. Daar kan niks tegenop.
Het ziet er naar uit dat ik een soccer-mom ga worden....


Welke sport doen jou kinderen?

1 opmerking:

 1. Hier zijn we met zoon ook naar opendagen van tennisles, athletiek etc. geweest. Hij vond alles leuk, dus niet alleen voetbal. Het is vaak een eerste ervaring buiten school met sport.Eerst moet hij van ons nog zijn zwemdiploma's gehaald hebben. Dan kan hij altijd nog kiezen. Zo heel vroeg hoeft dat voor mij allemaal nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen