donderdag 17 september 2015

Herfst

water, rain, raindrops, window

Wat een rotweer vandaag zeg. Kou, wind  en miezerige regen. Het is wel duidelijk; de zomer is nu écht voorbij.

De herfst heeft een beetje de reputatie van een rot seizoen. Na een (soort van) warme zonnige zomer komen we steeds in de druilerigheid van de herfst. Logisch dat de meeste mensen dat niet leuk vinden. Maar er zijn ook echt wel leuke dingen aan de herfst:

 

1. De natuur

Kijk eens om je heen buiten.  Overal is het prachtig geel, rood, bruin en oranje. De kleuren stralen zoveel warmte uit! Paddenstoeltjes schieten overal uit de grond, je kunt weer bramen en andere bosvruchten plukken. Af en toe nog een heerlijk herfstzonnetje die doorbreekt. En na een herfstbui ruikt het buiten zo heerlijk fris.

Met alle eikels, kastanjes en dennenappels die nu te rapen zijn, kun je met je kinderen geweldige knutsels maken. En wat denk je van de prachtige kleuren van de herfstbladeren die vallen? Rijg er eens een aantal aan elkaar voor een slinger en breng de herfst je huis in!


2. Dikke truien

In de zomer heb je vaak zo min mogelijk aan, om maar koel te blijven. En dat ziet er ook heel leuk uit, al die zomerse rokjes en mouwloze topjes. Maar er is ook zeker iets te zeggen voor een lekker warme trui. Zo'n grote, gebreide trui waar je het liefst in zou willen slapen. Maar op de bank opkrullen met een goed boek en kop warme thee is ook goed. Die trui, die mag nu weer aan. En de herfst is natuurlijk ook een goed excuus om nu eindelijk eens te leren hoe je zélf zo'n trui breid.


3. Herfst foods

Er is zoveel lekker eten dat in de zomer eigenlijk niet kan. Omdat het gewoon veel fijner is om het te eten als het buiten koud en donker is. Kruidnootjes, warme choco met slagroom, snert, pompoensoep, boerenkool met worst, zuurkool met spek. Geen wonder dat de meeste mensen in de herfst weer een paar kilootjes aankomen :-)


4. Lekker binnen zitten.

In de zomer zit je 's avonds lekker lang buiten. In de herfst zit je lekker binnen. Knus op de bank, met een gezelschapsspel erbij of gewoon samen voor de buis. Met wat lekker herfstfood erbij en een wijntje. Dat het buiten koud en donker is, betekend niet dat het binnen niet gezellig kan zijn.

 

5. Aanloop naar de feestdagen

Sint Maarten, Halloween, Sinterklaas en Kerst. Om maar een paar voorbeelden te noemen. In de herfst zijn een groot aantal van dit soort speciale dagen. Je kan hier helemaal op los gaan. Decoraties kopen/maken, kaarten versturen, knutselen met je kinderen, lekkere recepten maken, cadeautjes kopen. Je kan het zo gek niet bedenken of het is te vinden in een thema van het seizoen. Kijk maar een op pinterest, daar vind je genoeg inspiratie.


Wat maakt de herfst voor jou leuk?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten