woensdag 16 september 2015

5 tips om sneller van je verkoudheid af te komenDe 'r' zit weer in de maand, de scholen zijn weer begonnen en het wordt weer kouder. Traditioneel hét verkoudheid/griep seizoen van het jaar. Ook hier op nr. 16 moeten we er aan geloven: alle vier zijn we aan het snotteren en hoesten.
Vandaag wil ik een paar tips delen die ik toepas als de verkoudheid weer toeslaat:1. Zorg voor extra vitamine C

Vitamine C staat er om bekend dat het heel goed is voor de weerstand tegen dit soort virussen. Al zolang ik me kan herinneren zorg ik voor een extra vitamine C inname tijdens griepseizoen. Vitamine C vind je bijvoorbeeld in sinaasappelen en kiwi, maar ook tabletten van de drogist werken prima.


2. Eet veel fruit

Zoals iedereen weet is fruit heel gezond voor je, omdat er allerlei vitaminen, mineralen en vezels inzitten. Als je niet zo lekker in je vel zit door een virusje, krijg je van een flinke portie fruit weer wat extra energie.


3. Ga naar buiten

Hoe vreselijk het ook klinkt: frisse lucht is nu juist heel goed voor je. Natuurlijk ga je niet in de stromende regen naar buiten, daar wordt je alleen maar zieker van. Maar zodra het weer het toelaat; trek een goede jas aan en ga lekker de buitenlucht in. Laat de hond uit, maak een boswandeling ( het bos is prachtig in de herfst) of ga met de kinderen naar de speeltuin. Al ga je alleen maar even boodschappen doen op de hoek. Zo veel mogelijk naar buiten is mijn advies :-)


4. Drink veel

Spoel al die ziektekiemen lekker je lichaam uit. Water, sinaasappelsap en warme thee met veel suiker voor de zere keel zijn de dingen die ik het meeste drink.


5. Stoom jezelf

Neem een extra warme douche, of ga met je hoofd boven een teiltje warm water hangen. Misschien heb je zelfs wel een speciale gezichtsstomer.
Door te stomen wordt het snot dat je luchtwegen blokkeert opgelost, en kan je dus eventjes weer wat vrijer ademen.


Dit zijn de dingen die ik toepas als ik verkouden ben. Het is niet wetenschappelijk onderbouwd, het zijn gewoon de dingen die voor mij werken.
Misschien heb je wat aan deze tips als je zelf verkouden bent.
Misschien doe je zelf wel heel andere dingen. Laat dan een berichtje achter, want een verkoudheid kan wat mij betreft niet snel genoeg voorbij zijn!Geen opmerkingen:

Een reactie posten