zondag 30 augustus 2015

Review: Twix White

 Vorige week zag ik bij het winkelcentrum een grote posterreclame voor Twix White. En ondanks dat ik nooit Twix eet, ging ik mij toch afvragen hoe het zou smaken. Want het zag er zo lekker uit.
Toen ik een paar dagen later deze zag liggen in de winkel, belande hij dan ook snel in mijn mandje. De kracht van reclame zullen we maar zeggen :-).
 

 
 

Wat is het:

De overbekende Twix, maar dan met witte chocolade. De vulling is hetzelfde.
 


 De cijfers:

Ik betaalde €1,85 voor een vijf-pack. Dat is dus 5 x (2x23Gram) = 230 gram
1 portie van 23 gram bevat:
- 116 Kcal
- 5,8 gram vet
- 11,1 gram suiker
 

Hoe smaakt het:

De koek is knapperig en de karamel is zacht en zoet. Zoals het hoort voor de vulling van een Twix. Geen verrassingen hierin.
De witte chocolade is uiteraard wat het anders maakt. In vergelijking met melkchocolade is witte chocolade zachter van smaak; minder zoet maar wel romiger.
 
(waarom zet blogger mijn foto ondersteboven?)
 

Wat vind ik er van:

Laat ik als eerste zeggen dat ik normaal bijna nooit Twix eet. Ik vind ze wel lekker, maar eigenlijk is de koekvulling te hard naar mijn smaak. Dat is dus ook bij deze het geval.
Qua smaak vind ik hem ook niet zo super. Hij is minder zoet dan de normale, dat vind ik wel lekker. Maar het maakt hem ook een beetje laf van smaak.
De smaak die na afloop in je mond blijft hangen is een beetje weeïg en bitter.
 
 
Kortom: Voor een keertje is hij best te doen. Mijn kinderen hadden ook geen commentaar. Maar ik zou hem niet zo snel nog een keer kopen.
 

 

1 opmerking:

  1. Interessant, een witte Twix! Ik moet er niet aan denken persoonlijk, maar ik houd van ook niet van witte chocola.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen