donderdag 20 augustus 2015

Donderdag Tag-dag: The Domestic Goddes

Het is weer donderdag, tijd voor een TAG.

Deze week is het de Domestic Goddes tag, gevonden bij Mamaliefde. Hij gaat over het huishouden. Nu noem ik mezelf altijd een luie huisvrouw of gewoon een slechte huisvrouw. Maar is dat ook zo? Lees mee:

DE WAS

In de droger /Aan de waslijn;
Ik heb pas sinds een maand of drie de beschikking over een droger en een buitenlijn. Er staat vrijwel altijd een rekje met was in de slaapkamer te drogen. De droger gebruikt ik als ik beddengoed of een grote stapel handdoeken heb. En als ik weet dat het heel de dag droog blijft, en ik ook thuis ben, hang ik ook regelmatig wat buiten te drogen. Een combinatie van allebei dus.
Sorteren/Alles bij elkaar;
Ik heb het geluk dat ik een vriend heb die veel donkere kleuren draagt. Zijn kleren en die van de jongens kunnen eigenlijk altijd bij elkaar. Ik sorteer op donker, licht, en de hara Krishna (roodtinten)
1 soort wasmiddel/Verschillende soorten wasmiddel;
Ik gebruik voor alle was het budget merk Superschoon voor gekleurde was. Helaas werkt het niet zo goed als de naam laat geloven.
1 wasdag/ Elke dag een was
Ik probeer elke dag een was te draaien, maar het is denk ik gemiddeld om de dag. Anders heb ik niet genoeg ruimte om alles tegelijk te drogen.
Kleding strijken: ja/nee;
Vroeger streek ik alle bovenkleding, zelfs de piepkleine rompertjes. Tegenwoordig strijk ik bijna niets meer. Ik wil het wel weer gaan doen, omdat ik toch vind dat het er soms wat smoezelig uitziet. En vriendje gaat binnenkort overhemden en nette pantalons dragen voor zijn stage, dus daar moet ook regelmatig een boutje over heen.

KOKEN

Makkelijk/Culinair;
Ik ben niet zo'n keukenprinses, en de 3 mannen hier in huis zijn moeilijke eters. Ik houd het dus heel vaak lekker makkelijk bij de bekende gerechten waarvan ik weet dat ze opgegeten worden.
Weekboodschappen/ meerdere keren per week;
Sinds we een Dirk vd Broek op loopafstand hebben, loop ik er bijna elke dag heen. Ik koop dat alleen de spullen voor het avondeten van die dag, en eventueel aanvulling voor iets dat op is. Schoonmaakmiddel of brood en beleg bijvoorbeeld. Ik ben slecht in weekmenu's maken, en ik wil eigenlijk niet de auto pakken voor zo'n klein stukje.
Eten bewaren/eten weggooien;
Helaas gebeurt het hier te vaak dat er dingen moeten worden weggegooid. Zoiezo de korstjes van de boterhammen van J en B (al eet ik die soms ook wel op). Maar ook kook ik soms teveel of koop ik iets waar we toch niet zo'n trek in hadden.
Aan tafel eten/Op de bank eten;
We hebben een grote, 6 persoons eettafel. Maar die ligt altijd zo vol met spullen dat we er eigenlijk nooit aan kunnen eten. Bij ons gaat het meestal zo: Vriendje eet bij de computer (ICT-er he), J en B zitten aan de salontafel, en ik zit op de bank.
De wens is er wel om aan tafel te eten, maar de uitvoering is er niet.

POETSEN

Stofzuiger/Swiffer
Ik gebruik geen swiffer, maar een ouderwetse bezem. Hoewel ik daar niet echt tevreden over ben.
Het verschilt heel erg hoeveel ik stofzuig. Elke dag, om de dag of zelfs 1 keer per week. En de bovenverdieping wordt gewoon véél te weinig gedaan.
Kant en klare natte doekjes/zelf sopje maken;
Voor de wc gebruik ik kant en klare doekjes. Voor de rest van het huis maak ik zelf een sopje. Alleen heb ik dan geen emmer vol, maar alleen een natte doek met wat allesreiniger o.i.d. er op.
Zelf ramen lappen/door de glazenwasser;
Helaas hebben we gewoon geen budget voor de glazenwasser. Dit houd in de praktijk in dat de ramen op de bovenverdieping niet gedaan worden, omdat ik daar gewoon niet bij kan. En beneden is het ook al weer een aantal maanden geleden dat er een sopje over gehaald is.

OVERIG

Iedere ochtend je bed opmaken/Laten voor wat het is;
Vriendje komt later dan ik uit bed, meestal pas vlak voordat we weg moeten. Dan heb ik geen tijd meer op het bed op te maken. En als ik dan later thuiskom vergeet ik het vrijwel altijd. Dus hier kies ik voor Laten voor wat het is.
Met de hand afwassen/vaatwasser;
Vaatwasser; zou niet meer zonder willen. Ik kan me namelijk nog herinneren hoe het was vóór dat we een afwasmachine hadden: Vuile vaat van een aantal dagen in hoge stapels op het aanrecht en in de gootsteen. Verschrikkelijk!
Opgeruimd huis/rommelig huis;
Ik loop vrijwel dagelijks (inwendig) te schelden op de rotzooi hier in huis. Hoe hard ik ook mijn best doe, het is hier altijd rommelig. We hebben gewoon te veel spullen.
Wie doet het huishouden: jij/je partner;
We hebben hier echt een traditionele verdeling: ik doe alles. Voornamelijk omdat ik een beetje OCD ben en alles gewoon op míjn manier gedaan wil hebben. Ik vind het heel lief als hij wil helpen, maar het irriteert me ook een beetje. En ik weet dat hij er heel makkelijk van af komt, maar zo zijn we allebei blij: ik doe de dingen op míjn manier, en we krijgen geen ruzie over het huishouden.
 
 
Dit was weer de tag van deze week. Vind je hem leuk? Vul hem gerust in, en laat een berichtje achter, dan kom ik bij je lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten