maandag 17 augustus 2015

10 tips voor een regenachtige dag

Voor en tijdens de zomervakantie lees je overal tips om je kinderen te vermaken. Dit jaar hebben we ook een aantal dagen flink rotweer gehad, dus ook heel veel tips om regenachtige dagen leuk te maken voor de kinderen.
Maar wat nou, als de kinderen niet bezig gehouden hoeven worden? Misschien zijn ze logeren bij opa en oma, of zijn ze al het huis uit. Hoe maak je een regenachtige dag leuk voor jezelf?

Ik heb tien leuke tips bij elkaar gezocht:

1. Schrijf een verrassingsbrief

Een appje of een mailtje is zo getikt, maar je maakt een goede vriendin vast nog blijer met échte post. Schrijf met de hand een brief en maak er een echte verrassing van met plaatjes, tekeningetjes, foto's, confetti en een plat minicadeautje.

2. Bak kaneelbroodjes

Onderdruk alle gedachten over calorieën en dikke billen en ga aan de slag met:
- 1 blikje croissantdeeg (d.anarolle)
- 3 el bruine suiker
- 2 el kaneel
- 50 gr ongezouten gesmolten boter
Rol het deeg uit en knijp de snijlijnen dicht. Strijk gesmolten boter uit over het deeg. De suiker en kaneel mengen er eroverheen strooien. Deeg oprollen en in plakjes van 3cm snijden. Zet ze 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 C, en dan is het smullen!

3. Verander je decor

Verwissel de eettafel en de bank, en pas de rest van het interieur aan. Zoek bijvoorbeeld op pinterest voor instant interieurtips. Geniet van de verbaasde gezichten als je huisgenoten/ familie thuiskomen.

4. Ga lekker kleuren

Zoek op Pinterest op 'kleurplaten'. Print een mooie uit, leen de potloden van je kinderen en ga lekker aan de slag.

5. Zing!

Met de gratis app Sing! Karaoke by Smule ga je helemaal los. Je kiest een liedje en krijgt dat te horen zonder zang en met tekst in beeld. Laat je lekker gaan! (Dit is natuurlijk ook heel leuk om te doen mét je kinderen).

6. Ruim op

En dan natuurlijk volgens de populaire methode van Marie Kondo. Open een rommelige kast, pak een item en stel jezelf de vraag: Geeft me dit een spark of joy? Geen blij gevoel? Dan kan het weg. Aan het eind van de regenachtige middag kan je huis zo in een tijdschrift. Heerlijk!

7. Houd een seriemarathon

Dit is natuurlijk hét ideale moment om een hele serie achter elkaar te kijken. Bak popcorn, telefoon uit en geniet! Ik heb pas 'Orange is the new black' ontdekt, maar op Netflix zijn zo veel goede series te vinden dat het vast nog lastig kiezen wordt!

8. Knutseldefrutsel

Creeer iets wonderbaarlijks met bijvoorbeeld een schoenendoos, Playmobile en een eierdop. Om maar wat te noemen. Ik haal mijn inspiratie altijd van Pinterest (ja, alweer), maar er zijn natuurlijk nog veel meer site's. Google is your best friend!

9. Maak een regenwandeling

Wie zegt dat je binnen moet blijven als het regent? Laarzen en regenjas aan, paraplu op en wandel lekker een stuk. Het is nu heerlijk rustig buiten. En als je thuiskomt lekker een grote kop warme chocolademelk met slagroom. Dat heb je verdient!

10. Houd een verwen dagje

Ga lekker uitgebreid in bad (of douche) met je favoriete badschuim. Daarna heerlijk tutten met bodylotion, crèmepjes, maskertjes, nagellak en nog meer. Je zal zien, na zo'n middagje echte me-time voel je je als herboren :-)


Wat doe jij graag voor jezelf op een regenachtige dag?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten