maandag 27 juli 2015

Groeifactor week 2

Eerst een even een terugblikje. Hoe ging de afgelopen week?

De doelen waren simpel:
- Creëer een nieuwe goede gewoonte
- Doe elke dag iets voor jezelf waar je energie van krijgt.


Hoe ging het?
Tja. Misschien een beetje te eigenwijs geweest, teveel willen doen? Ik heb me niet goed op de doelen gefocust.
De eerste twee, drie dagen was ik wel gemotiveerd. En heb ik echt echt echt geprobeerd om mn smartphone zoveel mogelijk te laten liggen. Maar ik ben er gewoon té verslaafd aan denk ik. Het is zo makkelijk om even snel iets op te zoeken, of de verveling te verdrijven met spelletjes en facebook. Dit is dus gewoon niet gelukt.

En elke dag iets voor mezelf doen? Ik was gewoon helemaal vergeten dat dat ook een opdracht was, ik was alleen maar gericht op die telefoon gewoonte. Ik heb niet bewust tijd voor mezelf genomen, of dingen gekozen van het lijstje.

Wat heb ik dan wel gedaan:
Ik heb een flesje miscelair water, wattenschijfjes en een tube dagcreme gekocht. En tot nu toe hou ik het vol om elke dag twee keer mijn gezicht te reinigen en in te smeren.
Dat is iets wat ik dus nooit doe. Ik heb echt het slechtste verzorgingsritueel wat je kan bedenken: Niet. Dus dat ik nu al bijna een week hiermee bezig ben is voor mij een kleine overwinning.

Heb ik nu beide doelen in een keer gedaan? Niet wat ik gepland had, maar toch. Elke dag reinigen en smeren is een goede gewoonte, en het is ook iets voor mezelf waar ik me beter van voel.
Ja, twee vliegen in een klap.Groeifactor week 2 – Van jezelf houden en verbinding

Uitleg week 2 – Van jezelf houden en luisteren naar je gevoel ( van de blog van Dagmar)
Jezelf accepteren zoals je bent *slik* met al je mooie eigenschappen en puntjes die je kunt laten groeien *slikt nog een keer*. Van jezelf houden is niet iets wat je ‘even’ doet, het is een proces waar je tijd en moeite voor moet doen om te komen waar je wilt zijn. Ik heb daarvoor ook een lang en stijl pad bewandeld en ik weet dat ik er nog niet ben, maar elke stap vooruit telt nietwaar? Van jezelf houden betekent voor mij de tijd en moeite nemen om voor mijzelf te zorgen. Om mijn grenzen te accepteren en te luisteren naar m’n lichaam en gevoel. Om geen masker te dragen, bij niemand niet, en te zijn wie ik echt ben. Om stil te staan bij wat er gebeurt, wat lukt en dankbaar te zijn. Om ervoor jezelf te zijn: goed te eten, drinken, slapen en bewegen, maar ook een maskertje en lakken van nagels op z’n tijd. Je hebt immers maar één lichaam en die moet je koesteren. Wat betekent van jezelf houden voor jou?


De uitdagingen voor week twee zijn:

 ♧ Ik ben trots op mijzelf, want… - Leg een notitieboekje (ik gebruik het Inspiratie Notebook) met pen naast je bed of maak een lijstje aan in je mobiel. Elke avond voor je gaat slapen, blik je even terug op waar je trots op bent en leg je de focus op wat goed ging. Soms heb je een baaldag, die horen er ook bij en ik heb deze ook vaak genoeg trust me! Op die dagen ging er vast en zeker ook iets goed, al was het maar ieniemienie. Maak elke avond voor het slapengaan de volgende zin af: Ik ben trots op mijzelf, want… Ik heb de afwas gedaan terwijl ik echt geen puf meer had, ik pakte in plaats van koekjes een appel, ik heb een deadline gehaald, ik ging niet over mijn grenzen heen, ik heb persoon X geholpen, ik lig eindelijk op tijd in bed…  Zie je dat het geen grootste en spectaculaire momenten hoeven te zijn om trots terug te kunnen blikken op wat je die dag hebt bereikt? Ik krijg er elke dag geen award of Nobelprijs voor, maar val 8 van de 10 keer met een glimlach in slaap. En die 80/20-regel bevalt mij prima!

#Ikwartiertje – Las jij elke dag al het ‘ik’ kwartiertje in? Nee? Dan gaat dat een heerlijke uitdaging worden waar jij geen spijt van zult krijgen voor in deze week én in de toekomst. Ik beloof het: het is écht geen straf om dit te ‘moeten’ doen voor #Groeifactor. Het ‘ikwartiertje’ staat voor het moment dat je even helemaal voor jezelf hebt op de dag, dat je kunt ontspannen en gebruikt om op te laden. Om na te denken en bij te komen. Elke dag een kwartier klinkt niet veel, maar het heeft een groot (positief!) effect op jezelf als je er de tijd en moeite voor neemt op de langere termijn! Enjoy! (ik zei toch dat #Groeifactor ook leuk zou zijn?!).
 
 
Klinkt niet al te moeilijk, dus ik ga er mee aan de slag. Volgende week het resultaat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten