zondag 19 juli 2015

Groeifactor Project

Via via via (weet niet meer hoe) ontdekte ik het groeifactor project op het blog van Dagmar. En het spreekt mij zo aan, dat ik ga proberen mee te doen.
 
Het project in het kort:
 
Groeifactor
 
Zelf beschrijft ze het zo:
 

Elke maandag komt er 10 weken lang, tot aan september omdat dan voor velen het oude ritme weer wordt opgepakt,  een artikel online vanuit deze rubriek: Groeifactor. We gaan samen aan de slag en helpen elkaar met handige tips, tricks en ervaringen. Want juist door het met elkaar te delen, kan je extra groeien! Wat het doel is? Om op persoonlijk vlak een mooie stap vooruit te maken in de richting die jij voor ogen hebt. Of dat nu op het gebied van kennis, sociale activiteiten, inzicht, lef, creativiteit, zelfvertrouwen, werk, studie of sport is: het maakt niet uit. Als jij er gelukkig van wordt, dan is dat jouw doel en wij kunnen je erbij helpen. Het mooie aan groeifactor? De tips en tricks die voorbij komen, zijn op elk gebied van toepassing! En hou je je aan de 10 uitdagingen? Dan voel je je na deze 10 weken daadwerkelijk 10 keer gelukkiger. Doe je mee met Groeifactor? 

 
 
Voor een uitgebreidere uitleg, kijk even HIER
 
Het project loopt al een tijdje, maar ik begin vandaag gewoon bij week 1. De opdrachten voor deze week zijn:
 
- Schrijf op waar je energie van krijgt. Welke dingen vind je zo leuk om te doen dat je de tijd vergeet. Waar kan je amper mee stoppen als je er mee bezig bent? Wanneer je een lijstje hebt gemaakt, zorg dan dat je elke dag minstens 1 van die dingen doet. Al is het maar een kwartiertje, creëer elke dag jouw momentje.
 
- Creëer een nieuwe goede gewoonte. Er altijd heel veel dingen die je zou willen veranderen. Door er 1 ding uit te kiezen en je daar op te focussen is de kans veel groter dat het wél lukt.
 
 
Waar krijg ik energie van:
- mijn kinderen knuffelen
- voorlezen
- blogs schrijven
- een boek lezen
- knutselen/frobelen
- fietsen en wandelen
- inspiratie opdoen via pinterest
- interessante blogs ontdekken
- dingen weggeven
- geld besparen
- prijsvragen/wedstrijden winnen
 
En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik heb in een notitieboekje een lange lijst geschreven. En daar ga ik dus elke dag iets uit kiezen. Heb er nu al zin in :-)
 
Creëer een nieuwe goede gewoonte:
Ja, inderdaad. Als ik hier over na ga denken, schieten er heel veel dingen door mn hoofd. Meer water drinken, meer fruit eten, meer bewegen, minder televisie kijken, vaker schoonmaken, en ga zo maar door.
Maar ik kies voor:
 
Minder op mijn smartphone bezig zijn
 
Dat ding slurpt al mijn aandacht op, echt een soort verslaving. Even een facebookje, pinterest bekijken, email checken, spelletjes spelen. Je kan er zoveel mee. Maar het gaat, zeker nu in de vakantie, ten koste van de aandacht voor mn kinderen. En dat steekt toch wel. Dus vanaf vandaag laat ik dat ding gewoon lekker liggen!
 
 
Volgende week volgt een blog over mijn ervaringen deze week, en de nieuwe opdrachten voor volgende week. Ik heb al even gespiekt, en volgende week staat in het teken van – Van jezelf houden en verbinding. Ik ben benieuwd!

 

1 opmerking:

  1. Mooie uitdaging!
    En vraag je omgeving om hulp om je aan je voornemen te houden: dus je partner en je kinderen mogen je er op wijzen wanneer je toch op je smartphone kijkt.
    Dat was een advies wat ik laatst las toen ik de Moederdagchallenge deed; je omgeving bij je voornemen betrekken.

    BeantwoordenVerwijderen