woensdag 24 juni 2015

Review: Slagroomsnoet

Ik wilde hem al een tijdje hebben. Vorige week was hij in de aanbieding bij Kruidvat, dus heb ik hem aangeschaft. Het spel Slagroomsnoet van jumbo. Hier een review:

 

Wat is het

Op de site van Jumbo spellen vind ik de volgende beschrijving:
 
"Alleen de dappersten kunnen winnen: plaats je snoet door de snoetenkaart, draai zo vaak aan de hendel als de spinner aangeeft... ‘klik’, ‘klik’... SPLASH!! De hand schiet naar voren en slingert een toef slagroom in je snoet. Jumbo Jonkies Slagroom Snoet is een grappig en vermakelijk spel, waar kinderen veel spanning en plezier aan zullen beleven. En kinderfeestjes zullen nooit meer hetzelfde zijn!"
En duidelijker kan ik het zelf niet uitleggen denk ik.

Volgens de omschrijving is het geschikt voor kinderen vanaf vijf jaar. Met een beetje hulp kan mijn zoon van net 4 er ook goed mee spelen.

Wat kost het


 Bij bol.com kost het spel €32,89.  Ik kocht het in de aanbieding bij Kruidvat voor €6,99.

Wat kan je er mee

Er zijn een paar onderdeeltjes wat in elkaar gezet moet worden. Dit is heel snel en simpel gedaan.
Vervolgens zet je je hoofd op een steuntje in de zogenoemde snoetenkaart. Je spuit een dot slagroom op een plastic handje. Dan draai je aan een draaischijf, die bepaald hoeveel keer je de hendel om moet draaien.
Na een x aantal draaien aan de hendel schiet de hand naar voren, en heb je een snoet vol slagroom:
  
  Wij met zijn tweetjes spelen er vijf รก tien minuten mee. Ben je met een groter groepje, dan kan je er zeker wel een half uur mee zoet zijn.
 
 

Wat vind ik er  zelf van

Laat ik dit als eerste zeggen: mijn zoon J houd niet van viezigheid. vingerverf, modder en klei zijn bijvoorbeeld niet echt aan hem besteed. Toen hij de klodder slagroom zag, moest mama dus eerst aan de beurt zijn. Uiteraard.
Ik heb heel hard gelachen om de slagroom in mijn gezicht. J ook. Totdat het zijn beurt was. Zelf slagroom in z'n gezicht leek hem toch iets minder grappig.
 
Daarom hebben we voor hem de variatie-tip gebruikt. In plaats van slagroom op de hand, lag er voor J een droge spons op. Is hij in een avontuurlijke bui, dan is het nog wel eens een natte spons.
 
Ik kocht het een week geleden, en op dit moment wordt het spel dagelijks uit de kast gehaald door J. Mama, kom je spelen met de spons? De slagroom laten we voorlopig maar achterwege.
 
 
 Ondanks dat J niet van viezigheid houd, is het hier in huis toch een heel geslaagd spel. Ik weet niet of ik het nou 30 euro waard vind, maar 7 euro aan lol hebben we zeker gehad!
 
 
Bi
jgewerkt op 7 - 08 -2015:
Het spel kost inmiddels €59,99 bij bol punt com. Ongelofelijk wat ze durven vragen voor die paar stukjes plastic! Het is een leuk spel, maar 60 euro is het absoluut niet waard. 

 

1 opmerking:

  1. Ik heb gezocht, maar inmiddels is hij 60 euro bij bol.com :O zo jammer!

    BeantwoordenVerwijderen