zaterdag 20 juni 2015

De uitdaging

Ik heb best een makkelijk baantje. Weinig verantwoordelijkheid,  geen stress, veel afwisseling. Dat bevalt prima.
Maar het heeft 1 groot nadeel: het is op basis van een oproep contract. Ik kan niet werken als er geen opdrachten zijn. En geen werk betekend dan ook geen geld.

Vorige maand heb ik dus weinig gewerkt.  En er was een maand eerder iets fout gegaan met een voorschot, dat nu verrekend is. Gevolg: een heel laag salaris.

Vriendje en ik hebben afgesproken dat zijn stufi gebruikt wordt voor de vaste lasten, en mijn salaris voor de losse uitgaven zoals boodschappen, benzine en extra's.
En daar komen we nu mee in de knoei. We hebben, volgens ons uitgaven patroon, ongeveer 150 euro nodig voor bezine en minimaal 250 voor boodschappen.
400 dus. Mijn salaris was deze keer niet eens de helft....

En daar zit dus nu de uitdaging. Mijn persoonlijke challenge:

Verdien deze maand 200 extra.

Dit wil ik vooral gaan bereiken door de verkoop van wat spulletjes. Ik heb weinig duurdere items te verkopen,  dus we zetten gewoon in op heel veel kleine stuks. Vele kleintjes maken ook een grote toch?

Er is wel een vangnet. De kinderbijslag komt, en we krijgen een beetje terug van de balstingdienst.  Maar vooral de kinderbijslag wil ik eigenlijk niet gebruiken voor boodschappen.

Wie heeft er nog tips voor mij om een centje bij te verdienen?
Uiteraard houd ik jullie op de hoogte van het verloop van deze challenge.


1 opmerking:

  1. De geld terugacties voor gratis boodschappen, verder heb ik eigenlijk ook geen idee, misschien zoveel mogelijk besparen op de boodschappen o.i.d. schoonmaakbaantje bij iemand, maarja daar zit je dan weer aan vast. succes in ieder geval.
    Gr. Anne

    BeantwoordenVerwijderen