donderdag 21 mei 2015

Unsuccesful Adulting TAG

Vandaag een lekker luchtig blogje tussendoor. Tijdens mijn doelloos rondsurfen kom ik regelmatig TAGS tegen op andere blog. Dit zijn altijd korte (of langere) vragenlijstjes om de blogger wat beter te leren kennen. De meeste lees ik wel, en doe er niks mee. Heel soms vind ik er een zo leuk dat ik mee wil doen. Ik wordt nooit getagd door anderen, dus ik doe gewoon spontaan mee.

De tag die ik deze week vond heet Unsuccesfull Adulting. Of eigenlijk: ben je nog een beetje kinderachtig?
Ik ben 27, en heb een behoorlijk burgerlijk leven. Ben ik volwassen, of toch niet?


1. Wat is het meest onvolwassen eten dat je de afgelopen week hebt gegeten? 
Hamburgers van de Mac? Boterhammen met hagelslag? Nee, ik weet het al. De snoepjes die over waren van de traktatie van J. Snoepsleutels, dropveters en rolletjes met pastilles.

2. Hoe vaak ga je vóór 22:00 uur naar bed? 
Zelden. Regelmatig val ik op de bank in slaap, dat wel. Maar eigenlijk ga ik altijd pas na 12en naar bed. Om vervolgens rond 6 uur weer wakker gemaakt te worden door de kinderen. Zei daar iemand slaaptekort?

3. Wat is het laatste kinderprogramma dat je hebt gekeken? 
De televisie staat hier bijna de hele dag aan, en dan ook 90% van de tijd op een kinderzender, Disney Junior. Dus daar kijk ik véééél naar. Jake en de nooitgedachtlandpiraten, prinses Sofia, Kenny Knuffelmonster en Jungle Junction. Allemaal programma's waar ik de liedjes woord voor woord mee kan zingen.
Soms als de kinderen slapen, en er is echt niets op tv, dan staat Nickelodeon ook wel eens op. Niet echt kinderprogramma's, maar toch ook niet bedoeld voor mensen van bijna 30.

4. Wat is het laatste dat je bent vergeten? 
Je kan beter vragen wat het laatste is dat ik onthouden heb. Ik zeg altijd maar dat ik een hoofd vol watten en gatenkaas heb, want niets blijft hangen. Zo was ik bijna vergeten dat J vandaag nog een keertje op de basisschool mocht oefenen. En bijna dagelijks vergeet ik waarom ik nou ook al weer een ruimte inging.
Ook belangrijke dingen vergeet ik helaas. Rekeningen die ik nog moet betalen, mensen die ik moet bellen, dat soort dingen. En pas geleden heb ik van twee pasje de pincode opnieuw moeten aanvragen, omdat ik ze met de beste wil van de wereld niet meer kon herinneren...

5. Ben je wel eens in je pyjama naar buiten geweest? 
Nee, dat doe ik geloof ik nooit. Soms sta ik wel eens in mijn ochtenjas bij de voordeur om vriendje uit te zwaaien. Maar dat ook niet meer zo vaak als vroeger.

6. Wat is je meest ranzige gewoonte? 
Ik heb een hekel aan schoonmaken. Mijn ranzigste gewoonte is denk ik dat ik regelmatig afwas in de gootsteen laat liggen. Tot het punt dat het haast uit zichzelf wegloopt zeg maar....Sinds we een afwasmachine hebben gaat het beter, maar nog steeds is twee. drie dagen geen uitzondering.

7.. Hoeveel enkele sokken heb je in je kast/la liggen? 
Zoveel dat het niet eens meer in de la past. Ik heb een grote boodschappentas, zo'n harde plastice. En die zit vol met alle enkele sokken. Van mij, vriendje en de kinderen. Zo ongeveer een keer per maand probeer ik het uit te zoeken, maar ik sta ook regelmatig 's ochtends te vissen naar matchende paren.

8. Welke lelijke smiley gebruik je wel eens? 
Ik gebruik alleen lieve smileys. Denk ik. ;-) en :-) voornamelijk. Op de smartphone ook regelmatig een kusje, of zo eentje met hartjes in zn ogen. Zoveel berichtjes stuur ik niet, dus ik maak ook eigenlijk weinig gebruik van smileys.

9. Wat is je meest nerderige eigenschap? 
Ik dacht echt een hele tijd dat hier nederig stond. En ik maar denken wat is er nou onvolwassen aan nederig zijn? Tot ik ineens die extra r doorkreeg. NERDerig. Tja. Mijn meest nerderige eigenschap. Vroeger was ik een echte boekenwurm. Maar sinds de kinderen neem ik nauwelijks nog de tijd om te lezen. Bloggen, is dat ook nerderig?

10. Wanneer is voor het laatste het eten dat je kookte mislukt? Wat was het?
Ik ben geen kookwonder, maar echt mislukken doet mijn eten nooit. Meestal houd ik het makkelijk. Hollandse pot, rijst, bami of pasta's. Dit doe ik nu al zo vaak dat het op automatische piloot gaat. Laatst had ik nog wel aangebrande pindasaus. De buurvrouw kwam ineens kletsen aan de deur terwijl ik stond te koken.

11. Welke tik komt bij je naar boven als je je ongemakkelijk voelt? 
Friemelen ;-). Klinkt heel fout, maar dat is het niet. Ik ga altijd zitten punniken en wiebelen met met sieraden of mijn vingers. Mijn ring ronddraaien, met mijn ketting spelen, of velletjes van mijn nagelriemen trekken. Dat soort dingen.

12. Wat was de laatste rekening die je "verstopte"?
Vriendje en ik hebben gezamenlijke rekeningen. Het heeft niet echt zin om rekeningen te verstoppen, want het komt toch altijd uit. Wel is het regelmatig mijn schuld dat er een hoge rekening komt. Dan ben ik weer eens iets vergeten te regelen of te betalen...


Zo, dat waren de vragen. En, ben ik al geslaagd als volwassene? Volgens mij niet echt ;-). Maarja, we moeten onszelf ook weer niet te serieus gaan nemen he!

Vond je dit een leuke tag, neem hem dan gerust over! Heb ik ook gedaan!

1 opmerking:

  1. Wat een leuke tag blijft het ook en wat heb je hem leuk ingevuld! Het is trouwens precies wat je zegt, we moeten onszelf ook niet te serieus nemen, dat maakt het leven een stukje leuker ;)

    BeantwoordenVerwijderen