maandag 4 mei 2015

Tussenstandje

Een week geleden blogje ik over de doelen en aandachtspunten die ik op dit moment heb. Ik vind het wel tijd voor een tussenstand:


-Een televisievrije vakantie:
Ik besloot op zondagmiddag dat de televisie vanaf maandag uit moest. Maar ik moest nog even met X overleggen. Zondagavond deed J echter iets heel stouts, waarvoor hij straf kreeg van X. Je raad het misschien al: van X moest de televisie een week uit blijven. Jeej, wat een 'goed' begin van dit doel.
De eerste dagen gingen zowel moeilijk als makkelijk. 's Ochtends was het echt een dingetje. Zowel J als B werden behoorlijk boos als ik de tv niet aan wilde zetten. Maar na ongeveer 10 minuten strijd gaven ze het op, en gingen ze de rest van de dag heerlijk spelen. Er wordt nu zelfs speelgoed uit de kast gehaald waar ze al tijden niet meer mee gespeeld hebben.
De laatste twee, drie dagen ben ik weer wat soepeler geworden. De tv mag 's ochtends weer meteen aan, voor een tijdje. Maar hij gaat ook weer uit, en dat was vroeger niet altijd het geval.
Ik merk wel verbetering in het gedrag van mijn kinderen, dus ik ga het wel proberen vol te houden om de tv zo veel mogelijk uit te laten.

-Een boodschappenbudget:
Sinds 27 april gaf ik €83,50 uit aan boodschappen. Dat is bijna 12 euro per dag. Oeps, dat is dus boven budget. Er zitten hier wel een aantal producten van geld-terug-acties bij. Dit geld heb ik nog niet terug. Als je deze producten niet meerekent, kom ik uit op €10,50 per dag. Net ietsjes over budget, maar lang niet slecht toch?

-Meer verdienen:
Echt veel extra verdienen doe ik nog niet. Ik heb een aantal producten op marktplaats gezet, en op facebook verkoophoeken. Maar niemand wil mijn spullen hebben.

Ik ben actiever bezig met de spaarprogramma's. Ik klik nu dagelijks alle emails weg, en kijk ook op de sites of er nog extra punten te verdienen zijn met bijvoorbeeld banners klikken of enquĂȘtes doen. Maar hiermee geld verdienen gaat met centen tegelijk.

Ook ben ik mij aan het verdiepen in de mogelijkheden van affiliates. Ik heb me voor een aantal sites aangemeld, en ook al wat advertenties op mijn blog gezet. Ik weet nog niet veel over deze manier van geld verdienen. Ik weet wel dat veel lezers advertenties en gesponsorde stukjes vervelend vinden, dus ik wil hier niet teveel van gaan plaatsen.
Al met al ben ik heel 'druk' met geld verdienen, maar er komt nog niet zoveel binnen. Doe ik iets fout?


-Minder spullen:
Ik moet echt even de tijd vinden om naar de milieustraat te gaan. Afgelopen week heb ik in de slaapkamers wat gerommeld. De drie vuilniszakken met oude kleding staan er nog. En van de kastopruiming van gisteravond heb ik nu drie vuilniszakken troep, 1 zak textiel en een doos oud papier. De kamer staat vol met spullen die weg kunnen!
En ik heb een paar dozen uitgezocht die ik graag wil gaan verkopen. Volgens mij zijn er op Hemelvaartsdag volgende week wel een aantal rommelmarkten. Dan zijn die spullen ook weer weg.


Conclusie:
Ik vind dat ik goed bezig ben. Met alle punten ben ik bezig geweest met positieve resultaten. Dat zou een jaar geleden wel anders zijn geweest :-) Als ik mezelf toen doelen stelde, gooide ik die de volgende dag al in de vuilnisbak.
Ik zeg tegen mezelf: ga zo door!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten