donderdag 7 mei 2015

Social Media Buttons maken

Tegenwoordig tel je bijna niet meer mee als je niet actief ben op verschillende sociale media. Blogger is een social media, maar facebook, instagram en pinterest ook.
Onder de naam Opnr16 blog ik, maar ook op andere sites heb ik nu een account. Dus als je het leuk vind, kun je me ook op andere manieren volgen.

Het aanmaken van de accounts was het makkelijke deel. En toen kwam de vraag: hoe deel ik dat op een makkelijke manier met de bezoekers van mijn blog? Op andere sites zie ik regelmatig van die leuke buttons: met één klik wordt je doorgestuurd naar de andere sites. Makkelijk, en leuk om te zien. Maar ja, hoe maak je die buttons eigenlijk?

Ik heb totaal geen verstand van webdesign of html codes. Maar gelukkig is er google! Daar leerde ik het volgende stappenplan:


 1. Zoek op internet naar een setje leuke buttons. Zoek bijvoorbeeld in google afbeeldingen naar 'free social media buttons' . Of als je creatief bent kun je ook je eigen buttons ontwerpen.
 2. Download de buttons en sla ze op.
 3. Ga naar je Blogger dashboard en open een nieuw bericht.
 4. Geef je bericht ongeveer zo'n titel: BELANGRIJK BERICHT. NIET PUBLICEREN OF VERWIJDEREN.
 5. Upload de buttons die je wilt gebruiken in je bericht.
 6. Klik op een afbeelding, en voeg een link toe aan de afbeelding. Voorbeeld: klik op je twitter icoontje en voeg daar een link aan toe naar jouw twitterpagina.
 7. Voeg de juiste link toe aan alle buttons.
 8. Dan klik je bovenaan de pagina op het knopje HTML, dan krijg je de html-code te zien die je net gemaakt heb door de links toe te voegen. Kopier deze code.
 9. Sla je bericht op als concept. Belangrijk: niet publiceren!
 10. Ga nu naar de Indeling pagina in blogger Dashboard. Dit is de pagina waar je de lay-out van je blog kunt veranderen. Als het goed is zie je hier ergens de knop 'Een gadget toevoegen' Klik hierop.
 11. In het pop-up schermpje wat nu verschijnt zoek je naar het gadget HTLM/Javascript. Klik hierop.
 12. Er verschijnt weer een venster. Hier kun je het gadget een naam geven. Gebruik bijvoorbeeld 'Volg mij ook op:' , of 'Social Media'. Je kunt de titel ook leeg laten.
 13. In het vakje 'Inhoud' plak je nu de html-code die je net gekopieerd hebt. 
 14. Klik nu op opslaan.
 15. Nu ben je weer terug op de Indeling pagina van je dashboard. Kijk nog even goed of je buttons op de juiste plek staan op je site. Indien nodig kun je het net gemaakte gadget nog verschuiven.
 16. Als je tevreden bent over de plek van je buttons, klik dan nog even op 'Indeling opslaan' 

En voila! Nu heb je helemaal zelf social media buttons geplaatst. Zijn ze niet prachtig?


Als je geholpen bent door deze tutorial, zou ik het leuk vinden als je een berichtje achterliet. Of mij gaat volgen op social media natuurlijk :-) De buttons vind je rechts bovenaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten