dinsdag 5 mei 2015

Schuur deel 1Gisteren heb ik even gebruik gemaakt van het lekkere weer, en ben een uurtje bezig geweest in de schuur. En dat was hard nodig, zoals je ziet.
Toen wij hier in oktober kwamen wonen, hebben we heel veel dingen gewoon in de schuur gezet. Zonder uit te zoeken wat het was, en zonder enige vorm van organisatie. Het is dus een beetje onmogelijk om iets te vinden in de schuur.
Een uur later had ik vier vuilniszakken en een grote doos oud papier. De schuur ziet er nu al een stuk beter uit. Ik denk dat ik nog wel zeker vier of vijf uur nodig zal hebben ok het helemaal naar mijn zin te maken. Het ideaal is dat onze fietsen er ook in zullen passen. Maar of dat lukt?


'S avonds wilde ik alle vuilniszakken in de auto laden, om vandaag een ritje naar de milieustraat te doen.
Jammer genoeg kwam ik erachter dat we het pasje kwijt zijn. En dat is behoorlijk vervelend, want er staan hier nu overal vuilniszakken.  In de schuur, in de slaapkamer en in de woonkamer. Ik ga eens even kijken of ik van iemand een pasje kan lenen, want dit schiet niet op zo.

Ik merk nu wel dat ik te veel aan het doen ben. Zondag de gang kast, gisterenochtend  de schuur en gisterenavond als een vaatdoek op de bank. Ik kon nog net de energie opbrengen om de woonkamer toonbaar te maken en de was op te hangen. Maar de afwas en het opvouwen heb ik laten liggen.

Ik wil heel graag meer ruimte in mijn huis, maar het mag niet ten kosten gaan van de dagelijkse klusjes. Om hier een balans in te gaan vinden zal wel moeilijk zijn denk ik.


1 opmerking:

  1. Wat een resultaat!
    Ik snap je dilemma, willen opruimen, maar ook het dagelijkse niet in het honderd laten lopen. Dat is uittesten. Toen ik door had dat het dagelijkse al mijn tijd opslokte en het achterstallige achterstallig blééf, had ik minder moeite om de boel de boel te laten. Het achterstallige moest weg, dan maar tijdelijk minder orde in het dagelijkse.

    BeantwoordenVerwijderen