donderdag 14 mei 2015

Over het boodschappenbudget

Gisteren werd onverwacht vroeg mijn salaris gestort. Dus dan is het tijd om eens te kijken hoe ik het gedaan heb met mijn boodschappenbudget. Is het me gelukt om me aan die €10,- per dag te houden?

Ik gaf uit:    € 228,01
Ik ontving:  €  18,08  van geld terug acties

Uitgegeven:  €209,93

Ik heb het bijgehouden van 27 april t/m 13 mei. Dit zijn 17 dagen. Dit betekend dat ik €12,35 per dag aan boodschappen heb uitgegeven.

Oke. Dat weet ik dan. Ons normale uitgavenpatroon is boven het budget dat ik mezelf gesteld heb. Jammer, maar dan moeten we gewoon veranderen.
Er is zeker ruimte voor verandering. Want ik geef gewoon eerlijk toe: we kopen veel luxe dingen: kant-en-klaar maaltijden, maaltijdmixen, dure chips, dure toetjes en meer van dat soort dingen. Daarin minderen zal niet zo moeilijk zijn, en ook nog eens goed voor de lijn.
Aan de andere kant: ik heb pas besloten geen producten met aspartaam meer te kopen. Dit zit vooral in frisdrank van het goedkope merk dat ik altijd kocht. Een merk kopen zonder deze zoetstof is helaas iets duurder, maar ik heb het er voor over. Dus om de duurdere merken in het budget te passen, moet er op andere fronten nog meer bezuinigd worden.

Voor de komende periode: Het duurt volgens mijn telling 34 dagen tot mijn volgende salaris. Dat geeft mij dus de komende vijf weken een boodschappenbudget van €340,-.  En dat klinkt voor mij als een behoorlijke som geld, maar het zal waarschijnlijk sneller op zijn dan gedacht.

2 opmerkingen:

 1. Succes met de nieuwe uitdaging, leuk om te lezen! vind dat je nog aardig wat geld terug kreeg met geld terug acties, lukt dit zonder mobiel ook? heb die nl niet maar vind die acties wel leuk natuurlijk.
  Gr. Anne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De meeste geld-terug-acties kun je ook aan meedoen via de website, als je een foto van de bon kunt uploaden. Bijvoorbeeld via een digitale camera. Als je dat ook niet hebt, kun je vaak nog de bon per post opsturen. Dan duurt het wel wat langer voordat je je geld terug krijgt. Het is dus wel mogelijk zonder mobiel, alleen wat ingewikkelder.

   Verwijderen