dinsdag 19 mei 2015

Ik moet

Ik moet zoveel. Vooral van mezelf. Zo moet ik deze week:


- Mijn huis spic en span maken voor de verjaardag van J vrijdag. Dit is meteen de grootste 'moet', want het is nu alles behalve netjes. Er moet gedweild worden, de ramen gedaan, overal een doekje langs, alle losse rommeltjes verstoppen in de kast, de wc goed geboend en ga zo maar door. Een hele lijst schoonmaakdingen, en ik zit ondertussen gewoon achter de computer :-)

- Een traktatie in elkaar zetten voor het afscheid op de peuterspeelzaal. We hebben al cadeauzakjes, sleutelhangers, inpakpapier, en losse snoepjes gehaald. Vandaag moet ik nog snoepsleutels en snoepveters gaan kopen, en dan alles samenvoegen tot een leuk geheel. Verder wil ik er ook nog een kaartje met wat tekst aan hangen. Dit alles moet vandaag nog gebeuren.

- De cadeautjes voor de juf inpakken. Een leuk vogelhuisje gekocht, iets met dat J zijn vleugels uitslaat naar de grote school ;-). En een lekkere reep chocolade. Samen mooi inpakken als afscheidcadeautje voor de juf. En ohja, ook nog even iets bedenken voor de juffentraktatie. Bijna vergeten.

- Vandaag komt mijn schoonvader (als het niet regent) om in de tuin te werken. Iets met een gat graven voor het grind. Dit klusje moet voor vrijdag gedaan zijn. Trouwens, voordat hij er is zal ik ook maar even alles rechttrekken (lees: de ergste zooi en viezigheid opruimen)

- Boodschappen doen. Ik vind het altijd zo ontzettend lastig om inkopen te doen voor een verjaardag. Ik kan gewoon niet inschatten hoeveel ik nodig heb qua chips, snacks, lunch, avondeten. Het is nooit echt druk, maar wel vaak veel eters. En mijn ouders/schoonouders hebben de neiging úúren te blijven zitten. Gezellig hoor, maar ook veel gedoe.

- Een cadeau kopen voor J. Ik vroeg hem gisteren: wil je een cadeau, of wil je iets leuks gaan doen? Ik wil een cadeau mama!. Tja, ik heb geen minimalistisch kind geloof ik.

- Naar rotterdam. De telefoon van vriendje X heeft het begeven. Het ding is net een maand oud. Dus nu wil hij eerst naar het servicepunt om te kijken of ze het daar kunnen fixen. Anders moet hij hem opsturen voor reparatie en dan heeft hij zo'n drie weken geen telefoon. Alleen is het dichtstbijzijnde dus in rotterdam centrum.Wat vinden jullie, zijn dit dingen die echt móeten? Of is het meer een gevalletje  ik-willet-ik-willet-ik-willet!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten