maandag 11 mei 2015

5e Update Verkoopchallenge

De verkoopchallenge loopt alweer vijf weken. En hoewel ik goed mijn best doe, wil het nog steeds niet echt lukken met de verkoop.

De eerste 4 weken verkocht ik in totaal 1 item. De afgelopen week heb ik 2 items verkocht, een broek en een boek. Hiermee verdiende ik €13,- Ik ben er blij mee!
En er zijn nog een aantal dingen waar interesse in is. Maar zodra ik mijn minimum prijs door mail, of de verzendkosten, krijg ik geen reactie meer. En dat irriteert me. Ik vind het een beetje onbeschoft eigenlijk. Stuur dan op zijn minst een mailtje dat je afziet van de koop.

Mijn resultaten van de challenge zijn een beetje matig. Jammer dat ik zo weinig verkoop. Dan ga ik me afvragen, doe ik wat verkeerd? Heb ik slechte foto's, vraag ik teveel of probeer ik gewoon rotzooi te verkopen? Het zou zo maar kunnen.

Dat vind ik dan een beetje een nadeel van marktplaats. Het is moeilijk om gewoon rond te snuffelen naar iets wat je toevallig leuk vind. Je moet tegenwoordig echt gericht zoeken, en alle reclames negeren om iets leuks te vinden. Dat maakt het moeilijker om te verkopen denk ik, want je moet maar net datgene te koop hebben wat iemand zoekt.

Daarom wil ik nog graag een keer op een rommelmarkt staan. Ik heb ook al een aantal dozen met spullen apart gezet hiervoor. Alleen Vriendje X is het er niet mee eens. Hij vind dat dit teveel tijd en moeite kost. Tijd en moeite wat ik volgens hem beter in het normale huishouden kan steken. Wat hij daarbij niet beseft: Als ik op de rommelmarkt veel spullen kan verkopen, wordt het huis automatisch leger en netter. Of zie ik dat verkeerd?

De verkoopchallenge loopt nog 1 week. Geloof ik, ik ben de tel een beetje kwijt. Hoe dan ook, ik ben van plan na die week gewoon door te gaan met verkopen. Het gaat dan misschien niet zo snel, maar beetje bij beetje raakt het huis leger en de portomonee voller. En ook alle kleine beetjes helpen, al is het maar een euro.

Trouwens, neem eens een kijkje in mijn marktplaats winkeltje. Misschien zit er iets voor je bij ;-)

1 opmerking:

  1. Ik heb even gekeken bij je marktplaatswinkeltje,en heb misschien een tip. Zelf heb ik ook een vaste prijs erbij en heb daarom het bieden uitstaan en een verzendprijs (voor de koper) erbij staan, ik merk dat er dan toch serieuzer gereageerd wordt, via de mail :) Misschien heb je er wat aan..

    BeantwoordenVerwijderen