zaterdag 11 april 2015

Wat een rotdag

Gisteren zat ik vol plannen. Ik zou lekker vroeg weg zijn, kinderen bij oma en dan zelf van 10 tot 6 moeten werken. Om 7 uur thuis, even eten en dan door met de huishoudelijke taken. Geen vuiltje aan de lucht.
Maar het liep allemaal ff anders:


's Ochtends kwam ik er achter dat ik pas om 11 uur hoefde te beginnen. Dat was geen probleem, betekende alleen maar dat ik wat meer tijd had om bij oma te komen.
Maar ik was de straat nog niet uit, of het eerste probleem was er. Vergeten de container aan de straat te zetten. Snel nog een rondje terug rijden om het op te lossen. Ondertussen was X onderweg naar de bus, die hij nog maar net gehaald had.


Eenmaal bij oma was er niets aan de hand. Niets vergeten, kinderen hadden er zin in, en mochten blijven logeren. Dus nog even wat gedronken en geklets met mn moeder voor ik op weg ging. Ik moest werken in Den Bosch, wat voor mij zo'n drie kwartier rijden is.
Nog steeds niets aan de hand. Om iets over half 11 parkeerde ik voor de deur van mijn werklocatie, ruim op tijd dus.


En toen begon het gedoe. Want ik ontdekte op dat moment dat ik een belangrijk deel van mijn materialen thuis had laten liggen....
En dat was een groot probleem. Want toen ik naar kantoor belde om de mogelijkheden te overleggen kreeg ik te horen dat ik het ding moest gaan halen! Drie kwartier terug naar huis, en dan meteen weer drie kwartier terug naar Den Bosch. Op dat moment kon ik wel janken.


Maar het werd nog leuker erger. Onderweg naar huis realiseerde ik namelijk dat ik geen huissleutels bij me had! En dat betekende dat ik een omweg moest maken via de school van X om zijn sleutels op te pikken.


Om een lang verhaal kort te maken: Om half 1 was ik eindelijk weer in Den Bosch om mijn werkdag te beginnen. En terwijl ik aan het opstarten ben laat ik ook nog eens tot twee keer toe de proefvoorraad op de grond vallen. Lekker bezig, ofniedan?
Verder was het natuurlijk strĂ¡lend weer. Heel rustig in de winkel, want iedereen zat natuurlijk lekker op een terrasje van de zon te genieten. En de mensen die wel kwamen liepen in tshirts, korte broeken en teenslippers. Om jaloers van te worden. En als het rustig is, heb ik weinig te doen en gaat de dag ontzettend traag voorbij.


Toen ik  's avonds eindelijk thuis was (na natuurlijk nog eens drie kwartier rijden) had ik echt geen zin meer om schoon te maken. Samen met X ben ik nog even naar de supermarkt gelopen voor wat snoeperijtjes. Dit hebben we voor de tv opgegeten en zijn toen vroeg naar bed gegaan.
Hoe was jou dag gisteren? Heb je wel kunnen genieten van het mooie weer?

1 opmerking: