donderdag 9 april 2015

Spullen spullen spullen

Altijd maar weer die spullen!


Gisteren had ik weer een mystery shopping opdracht. Vriendje X wilde wel een keer mee. Gevolg: één winkel shoppen werd een heel ochtendje shoppen. Hier even neuzen, daar nog even naar binnen. Toch vielen de aankopen wel mee: vijf dingetjes in een winkel, en vier dingetjes in een andere.


Nadat we J van de psz hadden opgehaald, bedacht X ineens dat hij een rolgordijn wilde ophangen voor het achterraam. En dus gingen we met zn vieren naar Ikea.


En het probleem van Ikea: ze hebben daar zoveel spullen! Mooi spullen, leuke spullen, goedkope spullen, handige spullen. We gingen voor 1 rolgordijn. En uiteindelijk stonden er 13(!)  dingen op de bon. En hadden we ook nog het restaurant bezocht.
Twee meubelstukken waarvan we niet wisten dat we die nodig hadden. Een grote poster + lijst waarvan we niet eerder wisten dat we die wilde. Een stoffer en blik omdat de oude kwijt is tussen alle spullen. En ook wat dingetjes gewoon voor de heb... Impulsaankopen ten top dus.


En dan kom je thuis van het gezellige winkelen, en dat zie je ineens weer al die spullen. Spullen die in de weg liggen, spullen die je niet gebruikt, spullen die heel handig zijn, maar waar je er echt geen drie van nodig hebt.


Vandaar mijn besluit: vandaag gaan er spullen uit! We hebben gisteren 22 nieuwe spullen het huis binnen gebracht. Dus vind ik dat er vandaag (minimaal) 22 spullen uit moeten. Of in ieder geval op MP of FB gezet moeten zijn.
22, dat is nog al wat. Ik heb nog een tasje met spullen wat al uitgezocht is om weg te gaan. Mag ik smokkelen?


Ik ga nu flink aan de opruim, want ik moet spullen uitzoeken ;-)


Edit:
De teller is blijven steken op 7. Lang niet zoveel als ik had gehoopt. Dit komt vooral door het mooie weer (heel lang buiten geweest met de jongens) en het feit dat er al weer andere plannetjes in mijn hoofd rondspoken.....
Maar we gaan door, 22 stuks moet in elk geval dit weekend nog behaald worden.

2 opmerkingen:

  1. Haha, heel herkenbaar! Al kom ik niet meer bij Ikea omdat we geen auto meer hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik snap het helemaal! Vooral dat van die 'spullen waarvan je niet wist dat je ze wilde'! Als je ze ziet, wil je ze ineens.

    Ik ben wel benieuwd naar de banken. Doe je daar nog een foto van?

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen