vrijdag 10 april 2015

Opruimen en schoonmaken

Behalve teveel spullen, is er ook gewoon teveel viezigheid in dit huis. Het blijft een probleempunt voor mij om 'het huishouden' bij te houden. De bergen stapelen zich op. Als ik eens alles bijgewerkt heb, vind ik dat ik wel weer een paar dagen rust verdient heb. En zo creƫer ik dus weer nieuwe bergen.


Dus daar ga ik ook maar meteen aan werken. Ik wil gaan werken met een lijstje dagelijkse dingen. Ik begin met een kort lijstje, en voeg daar elke dag een ding aan toe. Dit moet echt een snel, basis lijstje worden die ik elke dag kan en moet doen, ook de dagen dat ik werk.
Gisteren heb ik gedaan:
- Een was draaien
- De afwasmachine inruimen en uitruimen
- Keuken afnemen


Vandaag voeg ik daar aan toe: Stofzuigen


Vandaag ga ik dus 4 dingen doen. Ook al moet ik werken en ben ik van 8 uur tot 19 uur van huis. Ik kies wel weer een lekker moment om te beginnen met zoiets. Maarja, als je motivatie hebt, moet je er gebruik van maken.


Welke dingen doen jullie echt elke dag om het huishouden 'bij' te houden?

1 opmerking:

  1. Opruimen, vlekken poetsen en de wastafel, wc's schoonhouden. Het gasstel en de aanrechtbladen in de keuken.
    Twee keer per week ben ik drie uur kwijt aan het bijhouden van de was, het huis en de tuin. Mijn dagelijkse lijstje kost twintig minuten. Voor we een vaatwasser hadden kosste het met bijna veertig minuten. De afwas moest namelijk ook dagelijks gewassen, gedroogd en opgeruimd, en dan moest de wasbak schoon, en de tegels achter de kraan.

    Petra

    BeantwoordenVerwijderen