dinsdag 28 april 2015

Koningsdag 2015

De mens is een gewoontedier. Ik en X vieren al sinds we samenwonen Konings(innen)dag op dezelfde manier: We bezoeken de braderie, vrijmarkt en kermis in Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht. Toen met zijn tweeën, en tegenwoordig met het hele gezin.


De vrijmarkt vind ik leuk, maar ik ben er niet zo goed in. De meeste kleedjes vind ik nogal rommelig, of een beetje sneu. De mensen die wel goed spul hebben weten dat ook en vragen er de hoofdprijs voor. Ik heb nooit zin om in volle bakken te gaan graaien, en afdingen kan ik ook niet. De 'buit' bleef dus beperkt. Een speelgoedrobot die J zelf had uitgekozen. Veel te duur, en eigenlijk ook veel te kinderachtig voor een kind van bijna 4. Maar ach, hij is er weer blij mee.

En ook de braderie-en vielen een beetje tegen dit jaar. Veel vreterij, en weinig echt leuke kraampjes of aanbiedingen die de aandacht trokken. Ik besloot nog wel om mezelf te trakteren op een paar nieuwe oorbellen, helemaal hip :-)Tussen de braderieën door zijn we even over het kleine kermisje van Zwijndrecht gelopen. J mocht ballen gooien, en allebei de jongens mochten ook nog touwtje trekken. Wat natuurlijk weer resulteerde in een lading 'gewonnen' speelgoed dat mee naar huis ging.

Al met al toch een leuke gezellige dag gehad. Maar het grappigste van de dag was toch wel het avondeten.

Omdat er weinig is huis was, en ik eigenlijk ook geen zin had om te koken, besloten we om bij D.ominos te bestellen. Via internet besteld, en aangegeven contant te betalen.
Bezorger 1 was de helft van de bestelling vergeten, Hij zou zo snel mogelijk een andere bezorger sturen met de rest van het eten, en we hoefden nu nog niet te betalen.
Bezorger 2 kwam de hele bestelling brengen (dus ook hetgeen we al gehad hadden van nr 1).  En hij wist te vertellen dat er al betaald was (huh?), en belde zelfs nog even naar kantoor om te checken. Jahoor, alles betaald, fijne avond!
Een half uur later werden we gebeld. Dat er geen betaling was ontvangen, en ze dus bezorger nr 3 langs zouden sturen om het op te halen. Is prima, want we waren er zelf ook achter dat we toch echt niet betaald hadden.
En die bezorger nr 3? Daar wachten we nog steeds op.....
1 opmerking:

  1. Ik kan ook niet onderhandelen! En soms zijn de prijzen inderdaad helemaal niet leuk op de vrijmarkt. Heel herkenbaar.

    Wij zijn die jaar voor het eerst niet meer gegaan. Daarvoor hadden wij dezelfde traditie.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen