donderdag 30 april 2015

Gezinsuitbreiding

Neehoor, schrik niet. Geen kind op komst hier. Maar wel een beetje meer leven in huis.


Vorige week gaf ik al een sneak preview door een foto te plaatsen van een leeg aquarium. Je kan het dus wel raden. Sinds vandaag hebben we vissen!


Dit is geen impulsaankoop. Al sinds we samenwonen lopen X en ik verlangend te kijken naar de aquariums bij de Hornbach. Steeds weer twijfelen, steeds weer kijken, en steeds weer met lege handen naar huis gaan.
Nu hadden we een beetje geld over, en hebben we deze lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan. Maar, complete leek als wij zijn, was dit simpeler gezegd dan gedaan.


Er was een mooi klein aquarium bakje in de aanbieding. Een starter set, zogezegd. X en ik dachten dus: mooi, zijn we in een keer klaar. Niet dus. Moest er nog een verwarming in, anders kon je er alleen maar goudvissen in. Moesten er nog waterplantjes in. En dus ook een voedingsbodem voor de plantjes. En dan ook nog een laagje grind.
Vervolgens wilden we meteen de visjes uit gaan zoeken. En ook dat ging zomaar niet. De behulpzame winkelmeneer vertelde ons dat het aquarium eerst ingericht moest worden, inclusief goede en slechte bacteri├źn. En dan een week moest staan voordat het water goed genoeg is om er vissen in te doen. Dat was wel even een tegenvallertje.


Afijn. Eenmaal thuis wilden we natuurlijk meteen, zo snel mogelijk alles geïnstalleerd hebben. En daar ging het mis. Haast, druk, miscommunicatie, of misschien wel alle drie. Het zorgde ervoor dat we (vooral ik) onzorgvuldig te werk gingen. Het water op de foto van vorige week was erg troebel. En zo hoort een aquarium dus niet te zijn, logisch.
Ik dacht dat het nog wel beter zou worden, maar dat werd het niet. Na drie dagen hebben we dus alles er weer uitgehaald. Water, plantjes, grind, voedingsbodem. Weg ermee. Nou ja, de plantjes wilden we nog wel redden. Maar twee van de drie hebben het helaas niet overleefd.


Deze keer hebben we met volle aandacht alles gedaan. Het grind 6 keer afgespoeld, want dat was waarschijnlijk het probleem de eerste keer. Alle apparaatjes afgespoeld. Heel erg voorzichtig het water er in gedaan om opstuiven te voorkomen. Alle handelingen 1 voor 1, rustig aan.
En deze keer ging het goed. Het water zag er meteen een stuk beter uit, en na 4 dagen was het nog steeds mooi. Dus vandaag durfden we het aan om ons water te laten testen. Het was de winkeldame bij de Hornbach in twee tellen duidelijk: Het water is helemaal prima! Mooi, gaan we vissen uitzoeken.
Toen bleek nog maar eens dat wij er eigenlijk niets van weten. We zagen enkele mooie visjes. Die volgens de winkeldame zo ongeveer 30/40 cm groot worden. Tja, dat gaat dus nooit passen in ons bakje van 30 bij 20.....
We hebben nog een paar keer advies gevraagd/gekregen van de vriendelijke Hornbach mevrouw. Dat we maar 1 kempvis per bak konden hebben. Dat er voor elk guppie mannetje 2 vrouwtjes moeten zijn. Dat er meer vissen in onze bak pasten dan we dachten. En natuurlijk ook welk voer we moeten hebben, hoe vaak we de diertjes moeten voeren en hoe we ze moesten loslaten in ons aquarium. Dank u Hornbach mevrouw, dat u deze twee onwetenden zo geduldig heeft geholpen ;-)
Uiteindelijk hebben we vijf nieuwe bewoners mee naar nr 16 genomen:
- 1 blauwe kempvis met grote golvende vinnen
- 3 guppy's. 1 mannetje en 2 vrouwtjes :-)
- en 1 slang vis. Met tijgerstrepen. Uitgekozen door J.
Ze zwemmen nu vrolijk rond. En de kat heeft er nog geen aandacht voor. So far so good!


Welke huisdieren hebben jullie eigenlijk?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten