zondag 26 april 2015

Experimentjes

Ik houd wel van dingen uitproberen. Helaas ben ik de dingen ook vaak veel te snel weer zat zodat ik eigenlijk nooit de resultaten merk van mijn probeersels.
Deze keer heb ik bedacht dat ik:


Een televisie vrije vakantie wil.
De peuterspeelzaal is twee weken dicht. En ik wil gewoon niet dat J die twee weken op de bank vastgeplakt zit. Vandaag mag hij nog kijken, want dat mag op zondag altijd. Maar morgen blijft hij (zoveel mogelijk) uit. En met koningsdag is het een mooie gelegenheid om er lekker op uit te gaan.
En voor de dagen daarna moet ik nog wel gaan verzinnen hoe we de tijd gaan opvullen, maar dat komt wel goed.
Ik moet ook nog even overleggen met vriend X, zodat ook op de dagen dat ik werk dit plan wordt uitgevoerd.


Een boodschappenbudget wil.
Je ziet de laatste tijd overal de €2,50 per dag challenges. Dat wil ik dus ook gaan doen. Omdat wij hier met 4 zijn, wordt dat dus €10,- per dag. En dat klinkt reuze haalbaar eigenlijk. Ik heb even gerekend, als ik vandaag start betekend dit een budget van precies €200,- tot mijn salaris weer komt. Klinkt nog steeds heel erg haalbaar. Gewoon doen dus!


Meer wil verdienen
Ja, dat willen we allemaal wel denk ik ;-).
We hebben geen buffer, en elke maand een beetje geld te kort. Vriendje kan hier wel mee omgaan, maar het geeft mij onrust in mijn hoofd. Dus ga ik mij verdiepen in manier om bij te verdienen, om zo de onrust te verminderen. Ik ga op zoek naar nieuwe manieren, en de manieren die ik al ken ga ik meer gebruik van maken.


Minder spullen wil
Ik doe mee met een verkoopchallenge, en raakte heel enthousiast van Marie Kondo. Maar mijn huis raakt nog steeds voller in plaats van leger. We gaan regelmatig gezellig met het gezin naar een winkelgebied of grote woonwinkel. Mijn werkgever stuurt me regelmatig (zeer grote) dozen met materialen. De spullen die ik op marktplaats zet verkopen maar niet. De kleding die ik uitzocht om weg te gooien staat nog steeds in zakken in de slaapkamer omdat ik geen tijd vind om naar de milieustraat te gaan. Zo schiet het niet op he?
Weg, weg weg. Alles moet weg!
Zo, dat zijn mijn vier 'experimentjes'. Nouja, de laatste twee zijn meer focuspunten/doelstellingen. Ik ga hier de komende maand mee aan de slag, en ik laat jullie lekker meegenieten met af en toe een update, en een conclusie blogje.


Is dat eigenlijk voor jullie interessant om te lezen? Of is het alleen maar voor mij een stok achter de deur en scrollen jullie snel door?1 opmerking:

  1. Ik lees ze hoor! En ja.. ik wordt zelf weer aangemoedigd om te blijven opruimen!

    BeantwoordenVerwijderen