donderdag 5 maart 2015

Wat meer ruimte

Kijk, dat zijn nog eens leuke dingen om te vinden op je bankafschrift. Een storting, met daarbij de melding 'Schuld is afgelost'. Daar wordt ik vrolijk van.
Het gaat om een langlopende terugbetalingsregeling. Vriendje heeft in 2011 teveel uitkering ontvangen, en sindsdien doen we maandelijks een deelbetaling aan de sociale dienst. Dat deze schuld nu afgelost is, scheelt ons €30,- per maand.


Volgende maand krijgen we nog meer financiele ruimte. Een betalingsregeling met de tandarts heeft dan zijn laatste termijn. Hierdoor hebben we €55 euro per maand meer te besteden.
Verder word eind maart de laatste termijn van Vriendje z'n schoolgeld afgeschreven. Dus hebben we tot aan oktober €180 euro 'extra'. Dan krijgen we weer de deelbetalingen van t volgend schooljaar.


Ook verwachten we nog steeds een grote financiĆ«le meevaller. Die laat langer op zich wachten dan gehoopt. Van dit geld willen we een andere auto gaan kopen. Nu hebben we een grote diesel stationwagen. De grootte bevalt ons wel, maar we willen terug naar benzine. Onder andere vanwege de hoge wegenbelasting. We betalen nu €103,- p.m., een even grootte auto met benzinemotor kost maar €65. Natuurlijk zijn we dan wel meer kwijt aan brandstof, maar per saldo zal het toch een besparing van ongeveer €25 opleveren.


Veel meer te besteden dus binnenkort. En daar is ook onze grootste valkuil: 'vrij te besteden'. We hebben dat geld aan het eind van de maand echt niet over hoor. Dat is verdwenen. Zo uit de portomonee "gevallen". Opgegaan aan dingen voor het huis/tuin, cadeautjes voor de kinderen, extra lekkere boodschappen en ga zo maar verder.
Nu ik dit blogje typ besef ik dat het een flink bedrag is dat we per maand anders kunnen besteden. Dus ik ga binnenkort eens praten met mn vriend, om er voor te zorgen dat hij op dezelfde golflengte zit als ik. Niet meteen alles uitgeven graag! (Al ben ik daar net zo schuldig aan als hij. Wie denk je dat al die extra lekkere boodschappen in huis haalt?) Samen een plan opstellen dus. Budgetten vaststellen en daar aan houden. Niet onze sterke kant helaas.


En ohja, de belastingaangifte ook al ingevuld. Meestal doe ik dat op het laatste moment...
Zowel vriendlief als ik hadden geen brief gehad dat we aangiften moesten doen. Maar ik doe het uit gewoonte elk jaar. En meestal krijgen we wel wat terug. Met een parttime baan (ik) en een inkomen uit stufi (vriend) betaal je al gauw teveel bealsting.
Zo ook dit jaar. Het is niet heel veel, maar we krijgen wel een lekker bedragje terug. Wanneer betaald de belastingdienst dit uit?


(Ik heb vandaag een beetje €€-tekens in mn ogen door al dat extra geld, zal mn pinpas maar laten verstoppen ;-) )
Liefs Wendy2 opmerkingen:

  1. Hoop dat ik je nog een tip mag geven. Betaal jezelf op een spaarrekening elke maand als eerste 50 euro uit en maak met elkaar de afspraak dat je hier niet aan mag komen totdat dit bedrag een mooi saldo krijgt waardoor je rust in je hoofd hebt dat er geld is als het ECHT nodig is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ken dit systeem. Ik probeer het ook bijna elke maand. Maar als dan aan het eind van de maand alles op is, en ik op dat moment moet kiezen tussen (bijv) €20 op de spaarrekening, of eten kopen voor mn kinderen. Dan raakt de spaarrekening nooit vol.

      Verwijderen