maandag 23 maart 2015

Over opruimen

Nadat ik overal fantastisch, positieve verhalen erover hoorde, ben ik nu ook overstag gegaan. Ik heb het boek van Marie Kondo besteld. Want ik kan wel wat hulp gebruiken om van de zooi af te komen...
En voordat je nu denkt: Dat boek kost bijna 20 euro, kan je je dat wel veroorloven met al die rekeningen die nog betaald moeten worden? Ik had nog een boekenbon liggen. Voor mijn verjaardag gehad, ik ben in juni jarig geweest. En omdat ik nog een paar euro over had, heb ik nog een ander boek meebesteld. 'Alles onder controle met de huishoudcoach' . Leek me ook wel handig ;-)


Ik ben gisteren al een beetje bezig geweest met ontrommelen en organiseren. De slee en de kerstboom zijn eindelijk naar zolder vertrokken. Op zolder ontdekte ik een stapel bakstenen. Daar een aantal weken geleden achtergelaten door mijn klussende vader. Deze heb ik meteen even een verdieping naar beneden gesjouwd.
In de slaapkamer ben ik verder gegaan met dozen uitzoeken. Twee vuilniszakken met rotzooi, en nog een met kleding. Gaat weg.

In de slaapkamer van jongste zoon ligt nog een zak oude kleding. En een tent waar we de stokken en het grondzeil al van hebben weggegooid.
Vanmiddag staat er dus een ritje naar de milieustraat op de planning. Snel even alles weg brengen, anders blijft het weer weken in de weg liggen.

De kunst is nu om dit goede gedrag door te pakken. Kleine beetjes blijven doen. En als ik eerlijk ben, ben ik een beetje bang dat het (weer) gaat mislukken. Want komende week moet ik 5 dagen werken. Meestal werk ik er twee of drie, en dan ben ik al versleten....
Gelukkig doet Vriendje lekker mee in de opruiming. Hij heeft me aangespoord om het boek te bestellen ('Als je het wilt, dan moet je het doen' , simpele mannen-logica ;-) ) En we hebben samen in de slaapkamer ontrommeld. Hij heeft ook gordijnen omgehangen, wat wel prettig is nu het 's ochtends weer wat eerder licht wordt.

Samen komen we er wel, toch?

(Waarom kent de spellingscontrole de woorden ontrommelen en milieustraat niet? Net alsof blogger niet wil dat ik opruim :-) )1 opmerking:

  1. Wat leuk dat je nu een boek hebt om je te helpen in huis. Ook heel fijn trouwens dat je steun hebt van je man, steun krijg is bijna het halve werk :-)
    Als ik me niet vergis dan is Marie Kondo's advies om eerst een maar maanden alles uit huis te doen wat weg kan en dan later op te ruimen wat er nog over is.
    Zo te lezen gaat er al heel wat uit huis.

    Succes met werken. Het zal dan zeker niet meevallen om een beetje bij te blijven.

    BeantwoordenVerwijderen