dinsdag 31 maart 2015

KonMari project 0.5

Hier in huis:


Jongste zoontje heeft zwaar last van de zomertijd. Heel de dag door hangerig en huilerig. 's Avonds niet willen slapen, en 's ochtend niet wakker willen worden. Dit is nu tweede dag dat ik het wakker móest maken, en ik vraag me nu al af hoe lang het duurt voor hij weer in het nieuwe ritme zit...


Oudste zoontje is vandaag, terwijl ik dit schrijf, voor het allereerst gaan oefenen op de basisschool. Een nieuwe juf, een hele klas vol met nieuwe, grote kindjes. Hij was er wel van onder de indruk geloof ik. Om twaalf uur mag ik hem weer op gaan halen, dan zullen we zien hoe hij het heeft gehad.


Mama heeft het er wel een beetje moeilijk mee, maar ik heb afleiding gevonden. Door het boek van Marie Kondo. Toegegeven, op sommige punten is het mens een beetje gek. Maar ze heeft wel een goed punt. Gooi gewoon alle spullen weg waar je niet meer blij van wordt, het is zo logisch. Waarom heeft niemand dat toch ooit eerder bedacht.
Het gebeurt me maar zelden dat ik, terwijl ik een boek, meteen zin heb om er mee aan de slag te gaan. Maar bij dit boek gebeurde dat wel. Terwijl ik las, stelde ik me al voor hoe ik grote stapel kleding ging uitzoeken, en hoe leeg mijn kasten zullen worden.


Maar voordat ik aan het 'opruimfeestje' mag beginnen van mezelf, moet er hier eerst eventjes orde gemaakt worden. Het dagelijkse opruim- en schoonmaakwerk bijwerken, want ik loop weer eens achter.
Dat is mijn KonMari project 0.5 , voorwerk doen. Zodat ik uberhaubt ergens plek heb om grote stapels kleding neer te gooien.


De planning voor vandaag:
- was opvouwen
- de afwas doen
- speelgoed in de kast
- stofzuigen
- tafels, banken en aanrecht afnemen
- bed opmaken


En dan komt morgen KonMari project 1: mijn kledingkast.


Hebben jullie het boek 'Opgeruimd' ook gelezen?

1 opmerking:

  1. Kinderen moeten soms best wennen aan de zomertijd. Spannend dat één van je kinderen net op school is begonnen. Is het goed gegaan?

    Succes met opruimen!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen