vrijdag 6 maart 2015

In de ban van Moestuintjes

Nou, het heeft gewerkt hoor. De actie met de leuke moestuintjes heeft natuurlijk als enige doel zoveel mogelijk extra omzet te genereren voor AH. En dat is precies wat er gebeurd. Mn zoontje van 3 heeft van oma en opa een paar potjes gehad, en die bak. En je raad het al. Meneertje wil ze allemaal. Hoewel hij er eigenlijk nog geen idee van heeft wat het is. Plantjes.
Normaal doe ik nooit boodschappen bij de blauwe winkel. Maar nu dus wel. Deze week al 2x 15 euro uitgegeven. En ook nog eens de aanbiedingen gekocht waar je extra potjes bij krijgt. Alles voor mn kleine man, zodat hij zoveel mogelijk potjes bij elkaar krijgt.
(Begrijp me niet verkeerd. Ik geef niet meer uit aan de boodschappen dan normaal. Ik doe alleen boodschappen in een andere winkel)


Behalve boodschappen doen bij AH heb ik ook verschillende oproepjes op FB gezet. Omdat (zo lijkt het) werkelijk íedereen die dingen wil hebben, is er niemand die ze zomaar weggeeft. Dus als ik we een dubbele hebben probeer ik die zo snel mogelijk te ruilen. Maar ja, zo weinig boodschappen doen betekend ook weinig dubbelen. Het sparen gaat nog niet zo snel.

Voor de grap heb ik eens gekeken op marktplaats. Worden ze daar ook aangeboden? Jazeker wel, en veel ook. Kijk maar. Maar niet gratis. Variërend van een paar cent per potje tot 20 euro voor de volledige set.
Dat wil er bij mij niet in. Geld gaan betalen voor iets wat je 'gratis' bij de boodschappen krijgt. Dan kan ik net zo goed bij de lidl zakjes zaad gaan kopen.

Dat is natuurlijk altijd de goedkoopste optie. Gewoon zakjes met zaadjes kopen. Dan kun je ook nog precies kiezen wat je lekker vind.
Maar dat doen we niet. Want een groot gedeelte van de 'fun' is de spanning van het sparen. Wat krijgen we deze keer? Krijgen we de bak vol?
Tot nu toe heeft hij nog niet zijn interesse verloren. Elke dag kijken of er wat gegroeid is, aan mij vragen of ik ze weer water ga geven. Want ja, een ventje van drie heeft nog wel hulp nodig.  En natuurlijk dólgraag mee boodschappen doen, zodat hij meteen bij de kassa zn nieuwe plantjes krijgt.


Ik ben eigenlijk ook gewoon een softie. Doe alles voor mn kinderen. En als ik mn kind blij kan maken door een paar weken boodschappen te doen in een andere winkel. Dan doe ik dat met liefde.

3 opmerkingen:

  1. Gelukkig is deze rage niet hier in huis aangekomen. Wel hebben we een kruidentuintje gemaakt. Maar dan met Lidl zaadjes. Benieuwd of dat beter aanslaat dan vorig jaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hartelijke dank voor je boekjes. Zodra ik ze uit heb zal ik er zeker weer iemand anders blij mee maken.

    BeantwoordenVerwijderen