vrijdag 13 maart 2015

Het is weer zover

Ik ben nog maar pas aan het bloggen, maar volgens mij verval ik nu al in herhaling.
Het is namelijk weer zover. Met nog een paar dagen te gaan totdat mijn salaris gestort wordt, is ons geld zo goed als op.We hebben nog ongeveer 15 euro om het weekend door te komen. Drinken en snacks zijn er genoeg over van de verjaardag, maar brood en warme maaltijden moeten nog gehaald worden.
Vriendje heeft al afgesproken dat we zondag bij zijn ouders gaan eten, dus dat scheelt weer een maaltijd.


Het is wel te doen qua budget, maar ik baal er altijd zo van. Overal kleine beetjes vandaan schrapen. Statiegeld inleveren om een euro extra te hebben. Het geeft zoveel stress en 'rotzooi in mn hoofd'. Met alle andere dingen die er spelen in mijn persoonlijke leven kan ik geldstress er niet altijd bij hebben. Ik wordt er moedeloos en prikkelbaar van.

En nu zullen er vast wel lezers zijn die hele goede adviezen hebben om te voorkomen dat dit weer gebeurd. Laat vooral een reactie achter, want ik kan wel wat tips gebruiken.
Het is voor mijn gevoel ingewikkeld. Want ik weet heus wel hoe ik geld moet besparen. Dat ik beter zelf kan koken dan een makkelijke hap laten thuisbezorgen. Dat we niet zomaar vanalles kunnen kopen als we er het geld niet voor hebben.
Maar soms, als je je rot voelt, wordt je er vrolijk van om je kinderen nieuwe schoenen te geven. En als je na een vermoeiende dag werken er achter komt dat er nog niet gekookt is, dan is de verleiding te groot om voor het (te dure) gemak te gaan.


En elke maand probeer ik het heus weer. Opschrijven wat er binnenkomt, zodat ik precies weet wat we uit kunnen gaan geven. En vervolgens vergeet ik om bij te houden wat we dan uitgeven, waardoor ik het overzicht weer verlies. Zoals op zoveel gebieden is het voor mij ook hierbij moeilijk om consequent te blijven in het bijhouden.

Ik weet het allemaal wel hoe het moet. Maar het verschil tussen het weten en het daadwerkelijke uitvoeren; het voelt alsof de grand canyon er tussen ligt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten