dinsdag 17 februari 2015

Inkomsten en uitgaven

Vandaag is mijn salaris eindelijk binnen gekomen. Normaal komt het op de 15e, dus ik zat al twee dagen te kijken waar het bleef....
Maar het is een goede gelegenheid om weer eens alle inkomsten en uitgaven op een rijtje te zetten.


Tussen 15-01 en 15-02 kwam er binnen:
€2566,09


Wij gaven uit:
1637,56   aan vaste lasten en maandelijkste kosten
€ 484.95  aan boodschappen
€ 75         aan benzine
€ 373,77  aan overige/onverwachte/eenmalige kosten
€ 51,40    aan uit eten


Totaal uitgaven €2622,68
Kijk, en daar gaat het dus mis. 56 euro meer uitgegeven dan er binnen is gekomen, en helemaal niets kunnen sparen.
Wat gaan we anders doen deze maand?
Ten eerste meer inkomsten. Mijn salaris is hoger dan vorige maand. Dat is een nadeel van oproepwerk: sterk wisselende inkomsten.  Verder ben ik nog altijd van plan veel spullen te verkopen, alleen komt het er steeds niet van.
Ten tweede: Minder uitgeven aan boodschappen. Ik wil een budget gaan aanhouden van €100,- per week. Dat zou dus een besparen van 80 euro op moeten leveren.
Ten derde: Minder overige en eenmalige kosten. Deze was afgelopen maand zo hoog doordat er een rekening van een aantal maanden geleden niet betaald was. Tijdens de verhuizing zijn er meerdere rekeningen door de mazen geglipt, en daar kwamen nu de problemen van.


En uit eten: die blijft. Word misschien wel hoger. Want ik en mn vriend zijn van mening dat, hoe slecht het ook gaat, je moet kunnen blijven genieten. En wij genieten door af en toe een patatje buiten de deur te eten, of een kapsalon te laten bezorgen. Niets mis mee, toch?


Hebben jullie nog tips om beter uit te komen met ons inkomen?
Liefs Wendy

1 opmerking:

  1. Zoals je weet als je mijn blog leest, ben ik erg van de potjes. Ik zou als ik jou was boodschappengeld gaan gebruiken. Je wilt las ik naar 100 euro per week. Bv elke vrijdag. Dan haal zodra de maand begint 400 of 500 euro, al naar gelang je vrijdagen in de komende maand hebt, af van de rekening. Dan heb je nooit, maar dan ook nooit meer een stuk maand over op het einde van je salaris. Dan is een verdienste die je direct merkt.
    Stop het geld in een envelop en elke vrijdag haal je er 100 euro uit. Dit kun je ook doen met het benzinegeld, het leuke dingen potje en een potje voor onverwachte uitgaven. Als je je financiƫn helemaal op orde hebt, zijn er eigenlijk geen onverwachte rekeningen. Dan heb je gewoon alles overzichtelijk gepland.
    Natuurlijk heb je wel onverwachte uitgaven, maar daar heb je een buffer voor, of heb je voor gespaard. Niet eerst een kastje of bank of schutting kopen en dan pas nadenken waar je hem van betaald bv. Zorgen dat je maandelijks geld aan de kant zet voor deze uitgaven. Bv. 150 euro per maand. Afhankelijk van je bank kun je je spaarrekening onderverdelen in potjes.
    Veel succes ermee en ik ga je volgen.

    BeantwoordenVerwijderen