donderdag 12 februari 2015

Einde van het geld

Het salaris van mijn parttime baantje wordt altijd de 15e gestort. Dat betekend in dit huishouden dat er zo rond de eerste van de maand stress ontstaat omdat het geld bijna op is.


En zo ook deze maand. Vanochtend hadden wij nog €35 op de boodschappenrekening. Einde van het geld, met nog een stukje maand over. En er moest nog boodschappen gedaan worden voor het weekend. Vier dagen eten was er nodig, en ook nog een pak luiers.
Dus kinderen en vriend ingepakt en met het hele gezin naar de Dirk. Wat willen we eten jongens? Boodschappen doen met weinig geld is voor iedereen lastig. Wat het hier extra lastig maakt is dat mn vriend een moeilijke eter is. Hij lust niet zomaar alles jammer genoeg. Dus op zoek naar dingen die lekker en betaalbaar zijn.


Nou, het is gelukt. Daar ben ik best wel een beetje trots op. Het zijn alleen niet de meest gezonde, groentenvolle maaltijden geworden. En das dan wel weer een beetje jammer. Dit eten wij dit weekend:


Shoarma met pitabroodjes, sla en komkommer
Rijst met shoarmavlees, broccoli, paprika en ui
Patat met snacks (en misschien sla als het over is)
Zelfgebakken pannenkoeken (gemaakt met een pakje mix)


Verder kochten we dus nog luiers, stroop, brood, frisdrank, broodbeleg, siroop, en een toetje voor de kinders. Schade aan de portomonee: €29,-  Dus nog een paar euro over voor het geval we iets vergeten zijn.
Goed gedaan, ofniet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten