vrijdag 20 februari 2015

DUO

Van mn vriend hebben we pas bericht gekregen dat hij (waarschijnlijk) een flink bedrag terug gaat krijgen van duo. Daarover later meer.

Maar het zette mij even aan het denken. Ergens in een grijs verleden heb ik ook eens twee studies geprobeerd. Hopeloos mislukt, geen diploma's gehaald. Maar dus wel een studieschuld. Al jaren betaal ik netjes elke maand de aflossing, en kijk er eigenlijk niet meer naar om. Een studieschuld is tegenwoordig zo gewoon, het is niet 'erg' als je het hebt. Tenminste, zo denk ik er een beetje over.


Ik heb net maar eens even ingelogd op de DUO. Even kijken hoe ik er nu voor sta. En het viel me eigenlijk reuze mee.
De oorspronkelijke schuld bedroeg bijna €15.000 . Daarvan is nu nog iets minder dan €3000 over. En met mijn maandelijkse aflossing van 45 euro ben ik er over ongeveer 6 jaar van af. Over 6 jaar ben ik 34. Dan ben ik dus bijna 15 jaar bezig geweest met de financiĆ«le gevolgen van een foute keuze. Best heftig...

Toch ben ik voorlopig niet van plan om extra af te lossen. Dat klinkt misschien gek. Maar ik vind de schuld bij DUO geen prioriteit hebben. Eerst maar eens zorgen dat we van alle andere afbetalingsregelingen af zijn, en de 'normale' rekeningen zonder problemen kunnen betalen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten