zondag 8 februari 2015

30 dagen later

Op 3 januari schreef ik over de water challenge. Elke dag minimaal 3 liter water drinken, en dat 30 dagen lang.
We zijn inmiddels 36 dagen verder. Eens zien hoe het er voor staat:


Heb je elke dag drie liter water gedronken?
Daar kan ik duidelijk in zijn. Nee. Het is me niet gelukt om elke dag drie liter te drinken. De eerste week ben ik echt heel fanatiek bezig geweest. Toen lukte me het (met moeite) om de drie liter te halen. Daarna kwam een beetje de klad er in. Ik dronk nog wel water, maar niet genoeg. Een week later ging ik weer wat fanatieker. En zo schommel ik een wat heen er weer tussen heel veel drinken, en niet genoeg drinken.


Merk je effect van elke dag 3 liter?
Omdat ik natuurlijk niet echt elke dag drie liter op heb, merk ik waarschijnlijk minder verschil dan iemand die de challenge nauwkeurig aanhoud. Ik ben wel een beetje energieker, maar dat is het enige verschil wat ik merk. Ik zie niet, zoals de dame uit het oorspronkelijke bericht, allerlei veranderingen aan mijn huid. Ik heb nog steeds donkere kringen, ik heb nog steeds kleine pukkeltjes en rode vlekjes, en ik heb nog steeds regelmatig jeuk.


Ben je positief over de challenge?
Hoewel ik niet helemaal het beloofde resultaat verkregen heb, ben ik wel positief. Ik merk weinig zichtbaar/aantoonbaar verschil met een maand geleden, maar ik voel me wel beter. Doordat ik water drink in plaats van andere dranken, krijg ik minder suiker binnen. Ik voel me een beetje gezonder.


Drink je nu alleen nog maar water?
Nee. Het grootste gedeelte wat ik drink is water, dat wel. Maar zo af en toe drink ik ook nog wel wat anders, zoals een glaasje sinas of dubbelfris. Dit is ten hoogste 1 glaasje per dag. En het verschil met een maand geleden is dat ik nu geniet van zo'n glaasje. Het is een verwennerij geworden, in plaats van gedachteloos opdrinken.


Ga je door met elke dag drie liter water te drinken?
Ik ga zeker door met water drinken, ook al is het dan niet drie liter...
Bekijk hier het artikel op de site van grazia, waar ik de inspiratie voor de challenge vandaan had:
 Grazia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten