zondag 11 januari 2015

waaibomenhout

Ken je die uitdrukking,  waaibomenhout? Hier wordt het gebruikt om iets aan te duiden wat niet zo stevig is. Zo omver te blazen.

Helaas blijkt onze schutting van waaibomenhout te zijn. Nou ja, dat was hij dus. Niet bestand tegen het kleine stormpje van gisteren. Zo rond 10 uur zag ik dat hij open gewaaid was. Ik ging hem dicht doen, en zag toen dat hij al helemaal scheef stond. Ik heb nog mn  vriend er bij gehaald, maar er was geen redden meer aan. Om half 11 hebben we het ding zelf maar naar beneden gehaald om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Vanwege het rotweer was het gisteren  niet mogelijk om meteen een nieuwe schutting te plaatsen, maar om de tuin volledig open te laten?  Ook geen optie.
Vriend en schoonpa hebben alvast een nieuwe steunpilaar gezet. En vervolgens met stukken touw een zeil vastgemaakt tussen onze schuur en de schutting van de buren. Het ziet er niet uit :-) Maar de tuin is afgesloten,  dat ik het belangrijkste.

Komende week gaan we de nieuwe schutting zetten. Eigenlijk wilden we de tuin pas in het voorjaar gaan opknappen, maar dit kan niet meer zo lang wachten. Pfft, ik heb zo'n hekel aan overwachte kosten en klusjes :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten