zaterdag 31 januari 2015

RAOK

Een Random Act Of Kindness, oftewel een willekeurige goede daad.
De bedoeling van een RAOK is dat je, zonder er iets voor terug te willen, iets goeds doet. Iemand anders zijn dag een stukje beter maakt. Dit kan door iets weg te geven, een klusje te doen, een kaartje te sturen, iemand even op te bellen voor een praatje. Alles kan, alles mag.

Een tijd geleden was ik hier helemaal in de ban van. Ik las alles wat ik kon vinden over het onderwerp. Het fascineerde me, dat er daadwerkelijk mensen bestaan die dat soort dingen doen. En dan heb ik het niet over een belletje naar oudtante toos, maar over de meer extreme goede daden. Degenen die in een winkelcentrum bloemetjes uitdelen aan volslagen vreemden bijvoorbeeld.

Maar ondanks alle informatie die ik in me opnam, kon ik een ding niet ontrafelen. Waarom doen die mensen dat? Voor het goede gevoel wat je er van krijgt? Om een schuldgevoel over iets anders áf te kopen?' Gewoon zomaar?  Zou het echt kunnen zijn dat er mensen bestaan die 'Gewoon Zomaar' iets goeds doen?
Blijkbaar ben ik (nog) niet zo iemand. Ik ben altijd erg bezig met mijn eigen probleempjes en hoe ik die op kan lossen. Erg egoïstisch weet ik, eerst mezelf en dan pas anderen. Maar wijsheid komt met de jaren, en ik ben pas 27 :-) Het gegeven dat ik interesse heb in de RAOK-beweging zal ik maar als een teken beschouwen dat ik ooit nog wel eens zoiemand wordt.

Dan nu de reden van dit berichtje over Random acts of kidness.
Tijdens mijn zoektocht naar zoveel mogelijk informatie heb ik eens een doorgeefboekje gekregen. Via een give away op een blog van iemand die daadwerlijk goede daden uitvoerde. Het boekje

365 random act of kindness van Danny Wallace


En ik vind het na twee jaar toch eigenlijk wel tijd dat dit boekje eens doorgegeven wordt. Dus, de eerste die als reactie op deze post aangeeft het boekje te willen hebben, krijgt het toegestuurd. En misschien doe ik dan nog wel iets extra's in de envelop, als eigen act of kindness.
(ben benieuw hoe lang het duurt, aangezien ik op moment van schrijven nog nergens reclame gemaakt heb voor mn blog...)


Liefs Wendy

2 opmerkingen:

 1. Dan ben ik blijkbaar de eerste. Je bent bij mij volger geworden en nu ben ik je hele blog aan het lezen. Ik heb ook nog wel een paar tips voor je blog over je huishoudgeld, maar dat doe ik wel bij die dan plaatsen. Graag kom ik in aanmerking voor je boekje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je bent inderdaad de eerste, en dat betekend dat je de winnaar bent van mijn allereerste give-away. Jeej! *applaus*.
   Als je je adres even doormailt naar opnr16@ gmail.com dan stuur ik dit leuke boekje naar je op!

   Verwijderen