donderdag 29 januari 2015

Overal spullen

Eind oktober ben ik met mijn gezinnetje verhuisd, naar nr 16


We gingen hier vooral heen voor de grotere tuin, en de rustige straat. Kunnen de kinderen lekker buiten spelen. We dachten ook dat het huis ietsje groter is dan ons oude huis.
Maar daar is tot nu toe nauwelijks wat van te merken. Werkelijk o-ver-al staan spullen. Dozen. Troep. Rotzooi. Om gek van te worden. Het lijkt er dus sterk op dat het huis niet groter is. Even groot, of misschien zelfs kleiner. Of we hebben gewoon te weinig kasten en opbergruimte, dat is ook een mogelijkheid.


messy attic
(plaatje van internet, niet mijn eigen huis)
Na drie maanden in tussen de dozen en de rotzooi ben ik het helemaal zat. Als ik zo meteen de computer uitzet, ga ik aan de slag met de spullen. Weggooien, weggeven, verkopen of ergens een plekje geven in een kast o.i.d.
Natuurlijk is dat niet binnen een dag weg. Volgens week is mn vriend jarig, dan wil ik het cosmetisch netjes hebben beneden. Dus alles weg uit de keuken, gang en woonkamer. Het is niet de bedoeling, maar als het niet anders kan bouw ik tijdelijk de slaapkamer wel vol.
Na de verjaardag ga ik dan boven verder. Dozen openmaken en uitzoeken.


Tussendoor komt mijn vader nog klussen. Een nieuwe vloer leggen op de zolder, en meer planken maken in sommige kasten. Zodat de spullen die blijven netjes opgeborgen kunnen worden.


Dan is er op zaterdag 21 februari hier vlakbij een rommelmarkt. Daar hoop ik veel van de spullen kwijt te raken. Wat daar niet weg is, gaan waarschijnlijk naar de kringloop, of via een facebook weggeefhoek een nieuw huis krijgen.


En dan op woensdag 11 maart is mn jongste zoontje jarig. Dan ben ik hopelijk klaar te zijn met de troep in huis.
En daarna? Dan hebben we nog de troep in de schuur, en de tuin die een (heel) grote opknapbeurt nodig heeft. Voorlopig heb ik projectjes genoeg.
Wat denk je, is 6 weken een realistische planning voor een grote opruiming, of geef ik mezelf nu teveel hooi op mn vork?
Liefs Wendy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten